Aliyev ateş püskürdü: Tam bir manyak gibi...

Aliyev "AP sorumsuz insanlar topluluğuna benzemeye başladı. Hatta orada bazıları tam bir manyak gibi davranarak Azerbaycan karşıtı açıklamalarda adeta normal psikolojinin sınırlarını zorluyorlar. " ifadelerini kullandı.

Aliyev ateş püskürdü: Tam bir manyak gibi...
Aliyev ateş püskürdü: Tam bir manyak gibi...
GİRİŞ 06.12.2023 16:27 GÜNCELLEME 06.12.2023 17:25
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Washington'ın Güney Kafkasya'da arabulucu vasfını kaybettiğini belirterek Avrupa Parlamentosunun (AP) da Azerbaycan karşıtı tutum sergilediğini kaydetti.

Bakü'de ADA Üniversitesinde düzenlenen "Karabağ: 30 yıl sonra geri dönüş. Kazanımlar ve zorluklar" toplantısında konuşan Aliyev, ABD ile diyalogda son dönemde yaşanan gerginliğin Bakü'den kaynaklanmadığını, sorunun sebebinin bilinmediğini söyledi.

İlham Aliyev, Azerbaycan-Ermenistan diyaloğunun son yıllarda ABD, AB ve Rusya eksenli sürdürüldüğünü hatırlatarak "Şu an Bakü'de bulunan ABD'nin Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı James O'Brien, ülkemize yönelik bazı suçlamalarda bulundu. ABD yönetimi de ilk kez Azerbaycan’ın üst düzey yetkililerinin ziyaretlerini engelleyeceğini duyurdu. Önceleri stratejik boyutta seyreden diyaloğumuz, şu anki ABD yönetimi yüzünden asgari düzeye indi. Bunun sebebini açıkçası bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

WASHİNGTON ARABULUCU VASFINI KAYBEDİYOR

ABD'den yapılan "Azerbaycan'la ilişkiler eskisi gibi olmayacak" açıklamalarını anımsatan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Peki o zaman ABD, Bakü ve Erivan'a yeni barış görüşmesi önerirse Azerbaycan Dışişleri Bakanı bu diyaloga nasıl katılacak? Ziyaret engellenecek mi? Demek ki Washington, Güney Kafkasya’da arabulucu vasfını kaybediyor. James O'Brien ile bugünkü görüşmemizde, 'İlişkiler normale dönüyor' ifadesi bekliyoruz. Aksi durumda, barış masasında aracı olarak sadece Brüksel ve Moskova kalacak." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler konusuna da değinen Azerbaycan Cumhurbaşkanı, AB üyeliğinin Bakü için siyasi bir amaç olmadığını söyledi.

Aliyev, "Dış politikamız AB üyeliğini amaçlamıyor. Azerbaycan bu konuda çok pragmatik bir tutum sergiliyor. Çünkü AB'nin bizleri hiçbir zaman üye olarak almayacağını iyi biliyoruz. Bunun sebepleri de bellidir." dedi.

Azerbaycan'ın sanal değil, gerçek bir dünyanın parçası olduğunu vurgulayan Aliyev, "Azerbaycan neden alınmayacağı kapıyı çalsın? Neden ev sahibini rahatsız edelim ve bir nevi kendimizi utandıralım ki? Bu amacı edinmeden, ilişkileri geliştirme rotasını seçtik." diye konuştu.

AP'nin Azerbaycan karşıtı tutum sergilediğini belirten Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, şunları kaydetti:

SORUMSUZ İNSANLAR TOPLULUĞU

"AB Komisyonu ile görüşmelerde Avrupa’ya doğal gaz ihracatı ile ticaretin boyutu ve yatırımların artırılmasını görüşüyoruz. Oysa AP, sorumsuz insanlar topluluğuna benzemeye başladı. Hatta orada bazıları tam bir manyak gibi davranarak Azerbaycan karşıtı açıklamalarda adeta normal psikolojinin sınırlarını zorluyorlar. Şu an azami düzeyde diplomatik ifadeler kullanmaya çalışıyorum."

AP'de 10'dan fazla Azerbaycan karşıtı belgenin onaylandığını belirten Aliyev, "Aslında sayıları hiç önemli değil. Üzücü bir durum. Aslında AB'nin tüm üyeleri böyle bir tutum içinde değiller." ifadelerini kullandı.

İlham Aliyev, Fransa ve Hindistan'ın Ermenistan'a silah satarak, ateşe körükle gittiklerini belirterek "Ermenistan söz konusu silahlarla Karabağ'ı tekrar işgal edebileceğini düşünebilir. Ben, şu an silahların kalitesinden konuşmuyorum bile. Ancak Ermeni ordusu en modern silahlarla donatılsa bile savaşı kazananın insanlar ve onların ruhu olduğunu unutmamalılar. Ermenistan 2. Karabağ Savaşı döneminde 12 bin asker kaçağının olduğunu duyurmuştu. Yani onlar Azerbaycan karşısında duramazlar." değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 53
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bizim siyasilerden daha iyi görmüş sayin ilham Aliyev batinin gerçek yüzünü ..... abd ve ab nin bize düşman olduğunu onlarla ne uzak ne yakın bir politika izlenmesi gerektiğini öğrenmiş...Örneğin almanya bize ucak satisina engel oluyor almanya ya bu cografya da adım attirilmamali..her türlü talepleri ret edilmeli...keza abd ye de ayni muamele uygulanmali...
    Cevapla
  • Sadri 4 ay önce Şikayet Et
    Ab konusunu öyle güzel anlatmış ki bizler niye hala ab kapısında yatıp kalkıyoruz ve kendimizi gülünç duruma düşürüyoruz...
    Cevapla
  • Bjk56 4 ay önce Şikayet Et
    Kes ulan yahudi dostu
    Cevapla
  • İlhan 4 ay önce Şikayet Et
    Gördük bjk başkan seçiminde yahudi dostlarını
    Cevapla
  • GS001 4 ay önce Şikayet Et
    Nereden biliyorsun yahudi dostu olduğunu bir şey bildiğin yok iftira atma bari
    Cevapla
  • Orta Türkiyeli 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın Aliyev ileri görüşlü. Turk dünyası kendi natosunu kurmalı. Evel din ve kültür bağlar güçlendirilmeli, ticari ilişkilere fazla önem verilirse aralar açılır kavgalar başlar bu da Ermeni papalara yarar.
    Cevapla
  • Hazar 4 ay önce Şikayet Et
    Israili bahane edip Azerbaycana dil uzatan nifakcilarin Dili kopsun!! Dostluk başka alışveriş baska.Ermeni ve zionistler aynı yolda sinsi dostlar hedefleri ayni çocuk katili, islam Turk düşmanı.Batı politikacılar İsrail'i ve Terör ermenistan devletini eşit destekler. Yahudiler Müslümanlar yanında daha güvenli,zionistler Filistin işgalini meşru göstermek için aksini söyler.
    Cevapla
  • Baran1980 4 ay önce Şikayet Et
    Sen tam malsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı