Gazze halkının direnişi ve imanı dünyaya örnek oluyor!

İşgalci İsrail ordusu tam altmış gündür aralıksız bir şekilde Gazze’yi ve masum sivilleri bombalamaya devam ediyor. Ancak Gazze halkı hem direnişiyle hem de yaşam tarzıyla tüm dünyaya örnek olmaya devam ediyor.

Gazze halkının direnişi ve imanı dünyaya örnek oluyor!
Gazze halkının direnişi ve imanı dünyaya örnek oluyor!
GİRİŞ 06.12.2023 17:38 GÜNCELLEME 06.12.2023 17:38
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail ordusu 7 Ekim tarihinden bu güne kadar Gazze’de 35 binden fazla konutu kullanılamaz hale getirirken on binlerce masum sivilin ölümüne sebep oldu.

Kundakta yaşayan bebekleri dahi düşman olarak gören ve acımasızca öldüren işgalci güçler adeta tüm dünyanın gözü önünde soykırım gerçekleştiriyor.

MÜSLÜMAN OLMA ORANI GİTTİKÇE ARTIYOR

Bu orantısız güç karşısında direnmeye çalışan Gazze halkının yaşayış tarzı, korkusuzca düşmana karşı direnişi ve imanı tüm dünyaya örnek oluyor.

Gazze’ye giden insani yardımların hiçbirine müsaade etmeyen İsrail, kendi ordusu için ise tüm dünyadan yardım talep ediyor. Tüm bu olumsuz şartlar altında 60 gündür direnen Gazze halkının imanı, yaşayışı ve direnişi tüm dünyada örnek olarak gösteriliyor.

Gazze’de yaşayan sivillerin, işgalci güçlere karşı direnişinden dolayı dünyanın farklı yerlerinden birçok insan Müslüman olma yolunda adımlar atarken, Siyonist işgalci güçler ise yalnızlaşmaya başladı.

Askeri güç anlamında mukayese edilemeyecek derecede farklı iki gücün mücadelesinde, Gazze halkının bu tutumu ve direnişi, işgalci güçlerin yenilmezlik algısını da yerle bir etti.

“TARİHE ŞANLI BİR DİRENİŞ DESTANI OLARAK YAZILACAK”

Gazze halkının Siyonist işgalci güçlere karşı direnişinin ne kadar destansı olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözlerle ifade etmişti:

“Elektrik, su, kanalizasyon altyapısı zaten tümüyle imha edildi. Dışarıdan yardım getirilmesine izin verilmediği için elektrikten gıdaya, sağlık ve temizlik malzemesine kadar tüm insani ihtiyaçlar karşılanamaz hâlde. Tüm bu vahim tabloya rağmen Gazze halkının sergilediği vakur, kararlı ve inançlı duruş tarihe şanlı bir direniş destanı olarak yazılacaktır" 

 

 

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 153
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM YALVARIYORUM MASUM İNSANLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAHIM YARDIM et
    Cevapla
  • Gemlikli 4 ay önce Şikayet Et
    Ya bizim ülkede ki söz de savaş mağduru ve müslüman Suriyeliler neredeler? Hiç seslerini duymuyoruz Gazze için.
    Cevapla
  • filistin 4 ay önce Şikayet Et
    dünyadaki muslumanlar bir ay bu siyonistlerin malını yemesin içmesin giymesin israil diye bir ülke kalmazdı bir ay yahu ölmezsiniz dimi. muslumanlar. dünya coco-coco.yasak etti içmiyor bizim musluman lar içiyor hadi lan sizlere yazıklar olsuni ey abd -ab siyonist kafalar sizlerinde sonu yaklaştıda sizler anlamak istemezsiniz az kaldı ya sabır ya sabır.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allahu ekber
    Cevapla
  • Sado 4 ay önce Şikayet Et
    Suriyelilere ne demeli savaşa sırt dönüp topraklarını terk etmişler. Buradada savaş olsa acaba nereye kaçacaklar bu sefer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...