ABD'nin dış ticaret açığı arttı

ABD'nin dış ticaret açığı, ekimde aylık bazda yüzde 5,1 artarak 64,3 milyar dolara yükseldi.

ABD'nin dış ticaret açığı arttı
ABD'nin dış ticaret açığı arttı
GİRİŞ 06.12.2023 18:04 GÜNCELLEME 06.12.2023 19:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Ticaret Bakanlığı, ekim ayına ilişkin dış ticaret verilerini açıkladı.

Buna göre, ülkenin dış ticaret açığı ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 5,1 artışla 64,3 milyar dolara çıktı. Piyasa beklentisi, dış ticaret açığının bu dönemde 64,2 milyar dolar olması yönündeydi. Üç ayın en yüksek seviyesine çıkan dış ticaret açığı, eylülde 61,2 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Ülkenin ihracatı ekimde yüzde 1 azalışla 258,8 milyar dolara gerilerken, ithalatı yüzde 0,2 artarak 323 milyar dolara çıktı.

AB'YE KARŞI VERİLEN DIŞ TİCARET AÇIĞINDA ARTIŞ

Söz konusu dönemde ABD, en fazla dış ticaret açığını 23,9 milyar dolarla Çin karşısında verdi. Ülkenin Avrupa Birliği (AB) ve Kanada ile arasındaki ticaret açığı bu dönemde artış gösterirken İsviçre ile olan ticaret açığı azaldı.

ABD'nin AB ile ticaret açığı ekimde 19,2 milyar dolara ve Kanada ile arasındaki ticaret açığı 7,3 milyar dolara yükseldi. Ülkenin İsviçre ile olan ticaret açığı ise 300 milyon dolara geriledi.

Söz konusu dönemde ABD'nin açık verdiği diğer ticaret partnerleri arasında Meksika (11,9 milyar dolar), Vietnam (9,3 milyar dolar), Almanya (7,5 milyar dolar), Japonya (6,6 milyar dolar), İrlanda (5,8 milyar dolar), Tayvan (5,1 milyar dolar), İtalya (4 milyar dolar) Güney Kore (3,7 milyar dolar), Hindistan (3,4 milyar dolar), Malezya (2 milyar dolar), Fransa (900 milyon dolar), İsrail (600 milyon dolar), İsviçre (300 milyon dolar ve Suudi Arabistan (200 milyon dolar) yer aldı.

Ülkenin ticaret fazlası verdiği ülkeler ise Hollanda (3,8 milyar dolar), Güney ve Orta Amerika (3,7 milyar dolar), Hong Kong (1,9 milyar dolar), Avustralya (1,3 milyar dolar), Belçika (800 milyon dolar), Brezilya (400 milyon dolar), Singapur (200 milyon dolar) ve İngiltere (200 milyon dolar) oldu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6
  • volkan halil 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye nerede
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    sıkıntı bizim açık hiç kapanmıyor gardaş
    Cevapla
  • Müslüman 4 ay önce Şikayet Et
    Büyük şeytan ve terör devleti için hiç sorun değil, sıkıntıya girdi mi mazlum bir ülkeyi işgal eder, kanını emer kahrolasıca.
    Cevapla
  • malatya balabanlı 4 ay önce Şikayet Et
    Bir şey olmaz , döviz derdi yok kağıdı basar borcunu kapatır .
    Cevapla
  • Zekai 4 ay önce Şikayet Et
    O işler öyle olmuyor.
    Cevapla
  • TOKİ 4 ay önce Şikayet Et
    ABD için sıkıntı yok bir iki bidon mazot suriyeden çalıp o açığı kapatır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?