İsrail hükümetinin ek "savaş bütçesi" ilk oylamada kabul edildi

İsrail'de hükümetin hazırladığı yaklaşık 8 milyar dolarlık ek "savaş bütçesi", Mecliste yapılan birinci oylamada kabul edildi. Yapılan oylamada 62 milletvekili bütçe lehinde, 53'ü ise aleyhinde oy kullandı.

İsrail hükümetinin ek "savaş bütçesi" ilk oylamada kabul edildi
İsrail hükümetinin ek "savaş bütçesi" ilk oylamada kabul edildi
GİRİŞ 06.12.2023 23:39 GÜNCELLEME 06.12.2023 23:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonunda yer alan habere göre, Mecliste yapılan oylamada 62 milletvekili bütçe lehinde, 53'ü aleyhinde oy kullanırken 5 milletvekili ise oylamaya katılmadı.

Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin savaş giderleri için hazırladığı ek bütçenin Meclisten geçmesi için yapılacak ikinci ve üçüncü oylamada da kabul edilmesi gerekiyor.

Savaş kabinesi üyesi ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz başkanlığındaki Ulusal Birlik Partisi üyelerinin bütçeye karşı çıktığı belirtildi.

Gantz'ın işgal altındaki Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerine ayrılan bütçelerin korunmasına karşı çıktığı ve savaş ihtiyaçlarına odaklanılmasını talep ettiği aktarıldı.

Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi'nden bakan Nir Barkat'ın da oylamaya katılmadığı kaydedildi.

Haberde, bir sonraki oylama için henüz bir tarih belirlenmediği aktarıldı.

İSRAİL'DEKİ "SAVAŞ BÜTÇESİ" HÜKÜMETTE ÇATLAĞA YOL AÇMIŞTI

İsrail'de hükümetin hazırladığı 8 milyar dolarlık ek "savaş bütçesinde", Ultra Ortodoks nüfus ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine ayrılan fonlar, "savaş kabinesi" olarak adlandırılan "Acil Durum Hükümeti"nde çatlağa yol açmıştı.

Times of Israel'in haberine göre, İsrail'de 7 Ekim'den sonra kurulan savaş kabinesinin üyesi ve eski Savunma Bakanı Gantz, hükümetin hazırladığı ek savaş bütçesindeki Ultra Ortodoks nüfus ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri için örtülü ödenekten ayrılan payın olduğu gibi kalması durumunda "aleyhte oy kullanacağını" belirtmişti.

Benny Gantz

Gantz, eski siyasi rakibi ve şimdiki koalisyon ortağı Netanyahu'ya yazdığı mektubunda, hükümetin "savaşla ilgili olmayan tartışmalı adımlara büyük meblağlar ayırmasının milli dirayeti ve toplumsal bütünlüğü" zarara uğratacağını belirterek "hükümetin buna uygun davranmasını" istemişti.

İsrail'deki tüm fonların şu anda "savaş ihtiyaçlarına" aktarılması gerektiğini savunan Gantz, teklifin bu haliyle gelmesi durumunda aleyhte oy kullanacağını ifade ederek, hükümetten ayrılma tehdidinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • RAMAZAN KARAKAYA 4 ay önce Şikayet Et
    israiloğulları şeytanın ete kemiğe bürünmüş hali olup ingiliz müridi avrupa ise oyuncağıdır.yahudilik bir cemaat olup diğer parti ve cemaatlerin anasıdır.kangran olmuş uzuva pansuman yapılmaz kesilir atılır.akıl hastası paronayak eli kanlı katil israil yok edilmedikçe filistinli çocuklar,bebekler masumlar güvende olup huzur bulamaz.
    Cevapla
  • ismet 4 ay önce Şikayet Et
    bunların alayı katil
    Cevapla
  • Zekai Yavaş 4 ay önce Şikayet Et
    Yarıya yakını hayır demiş. Bunlar da İsrail'in vatan hainleri. Bizdeki cehape gibi.
    Cevapla
  • dumrul 4 ay önce Şikayet Et
    Abd'nin liderliğini yaptığı "küresel sihir" topluluğu, her zaman kendi istediği tarihi yazdı ve öğretti. Ve bu yapısının merkezinde her zaman yahudiler oldu. Çünkü, büyü ve simya, bilimle nesnelleştirme ayrılmaz parçalarıydı. Mağduriyetlerini doğuran halktır yahudiler. Mesela, Adolf Hitler de bir yahudi idi. İnanmayan araştırsın.
    Cevapla
  • Ayşe 4 ay önce Şikayet Et
    Hiç mi muhalefet partileri yok bunları durduracak
    Cevapla
  • Zekai Parlak 4 ay önce Şikayet Et
    Vatan haini ilan edilirler. Suriye'de, Libya'da ne işimiz var diyenlere vatan haini dendi bu ülkede. Sonucu gördük. Biz Suriye'ye girerken 10 milyon Suriyeli de bize girdi.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    ABD’nin 20 yıldır silah baronlarına ödediği paraları İsrail Çin’e taşıdı. Zira ABD İsrail’in güvenliği için Irak’ı 3 parçaya, Suriye’yi 5 parçaya böleceğim derken silah baronlarına verdiği paraların uçtuğunu gördü. Çin büyükelçisini İsrailde öldürdü. Ama İsrail ABD “Çin ve Ukrayna konusunda istediği desteği vermeyinceee…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?
AK Parti'de reform adımları