Japonya, PKK'yı terör örgütü listesine aldı

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği, bölücü terör örgütü PKK'nın, Japonya'nın Kamu Güvenliği İstihbarat Teşkilatının (PSIA) terör örgütleri listesine dahil edildiğini duyurdu.

Japonya, PKK'yı terör örgütü listesine aldı
Japonya, PKK'yı terör örgütü listesine aldı
GİRİŞ 06.12.2023 22:51 GÜNCELLEME 06.12.2023 22:51
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, PSIA'nın uluslararası terör örgütleri listesinin bulunduğu internet sitesinin birkaç gün önce güncellendiği ve daha önce listede yer almadığı görülen PKK'nın listeye eklendiği belirtildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN MAL VARLIĞI DONDURULACAK

Açıklamada, "Japonya hükümetinin, PKK'yı, 2002 yılı itibarıyla mal varlığı dondurulması gereken terörist ve benzeri örgütler arasına dahil ettiği ve PKK tarafından gerçekleştirilen terör eylemlerini kınadığı" vurgulandı.

Elçilik açıklamasında, "Japonya hükümetinin bu politikasında herhangi bir değişiklik yoktur." ifadesi kullanıldı.

PKK, ULUSLARARASI TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNDE YER ALMAMIŞTI

Japonya Adalet Bakanlığına bağlı PSIA'nın daha önce güncellediği "Başlıca Uluslararası Terör Örgütleri" listesi ile "Genel Eğilimler" grafiğinde, terör örgütü PKK'ya yer verilmemişti.

El-Kaide, Boko Haram, El-Şebab, DEAŞ, Japon Kızıl Ordu ve Aum Şinrikyo gibi hem yerel hem uluslararası terör örgütlerinin yer aldığı listede PKK'ya yer verilmemesi dikkati çekmişti.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan PSIA yetkilisi, kuruluşun güncel "Terörizm Bölgesel Durum" kataloğunun Türkiye bölümünde, terör örgütleri DEAŞ, PKK ve El-Kaide'ye ilişkin geçmiş ve güncel bilgilere yer verildiğini açıklamıştı.

PSIA'nın, "2022 Uluslararası Terörizmin Durumu" grafiğinde de Kasım 2022'de PKK'nın İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde düzenlediği saldırının detayları yer almıştı.

Japonya'nın skandal kararı sonrası Erdoğan'dan kritik görüşme!Japonya'nın skandal kararı sonrası Erdoğan'dan kritik görüşme!

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Asa 5 ay önce Şikayet Et
    Terör = yahudiler =ab=ABD sonuç bugün Gazze yarın Türkiye içerideki yahudi yetmelerinin her alanda önünün kesilmesi gerek
    Cevapla
  • Trakya 5 ay önce Şikayet Et
    Aferin
    Cevapla
  • MaKuS 5 ay önce Şikayet Et
    Dost sandığımız Japonya , İspanya'nın tırnağı bile değilmiş .
    Cevapla
  • zafer 5 ay önce Şikayet Et
    Terör lustesinden çıkaralı daha 10 -15 gün olmuştu.Enazından bizi umursayıp geri almışlar hemen.Büyük elçileleri iyi çalışmış, düşman ülkelerin büyük elçileri ya eski istihbaratçı ya ortodoğu uzmanı.Zaten büyük elçilerin geçmişinden bile o ülkenin bize olan niyeti belli oluyor.
    Cevapla
  • Kürşad 5 ay önce Şikayet Et
    Kuzey Kore ye mi destek verelim ey nankörler Güney Kore elden gitseydi japonya orda tek kalacaktı. Biraz öz saygınız olsun. Türk askeri sizin düşmanınızla savaştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?
Bayraktar duyurdu! Tarihe geçen SİHA anlaşması tamamlandı!