Son dakika: Gazze'de ateşkes için adım! BMGK'ya sunuldu

Son dakika haberi... İsrail-Filistin savaşıyla ilgili kritik gelişmeler peş peşe geliyor... Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Gazze'de yaşanılan vahşetin sona ermesi için Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) karar tasarısı sundu.

GİRİŞ 07.12.2023 16:19 GÜNCELLEME 07.12.2023 16:20
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İsrail katliamlarının şiddetini artırarak devam ettirdiği bu günlerde kritik gelişmeler yaşanıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Han'ın Gazze’de sivillere yardım malzemeleri ulaştırılmasını kasten engellemenin savaş suçu olarak değerlendirilebileceği şeklinde İsrail'e yaptığı uyarının ardından BMGK tarafında da önemli bir gelişme yaşandı. BAE, Gazze Şeridi'nde insani nedenlerle ateşkes yapılmasını hedefleyen karar tasarısını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunduğunu duyurdu.

BAE'DEN AÇIKLAMA

BAE'nin BM misyonunun X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "BAE'nin, insani nedenlerden ötürü Gazze'de ateşkes için acil bir karar alınması çağrısında bulunduğu ve BMGK'ye bir karar taslağı sunduğu" belirtildi.

GAZZE ŞERİDİNDE FELAKET YAŞANIYOR

"Gazze Şeridi'ndeki durum felakettir ve geri dönülemez bir noktaya gidebilir, daha fazla bekleyemeyiz." ifadeleri kullanılan açıklamada, BMGK'nin ateşkes konusunda kararlı bir şekilde hareket etmesi gerektiği kaydedildi.

İsrail-Filistin savaşında yaşanan son dakika gelişmelerini haberimizden anbean takip edebilirsiniz; 

İSRAİL GAZZE'NİN TARİHİNİ SİLMEYE ÇALIŞIYOR

16.12: İsrail, Gazze’nin tarihi ve kültürel mirasını da doğrudan hedef almaya devam ediyor. Kutsallara yönelik saldırılarında ayrım gözetmeyen İsrail ordusunun bombardımanından ne ezanların yükseldiği camiler ne de çanların çaldığı kiliseler kurtulabildi.

İSRAİL BM ÇALIŞANLARINI DA ÖLDÜRDÜ

15.19: Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana 132 çalışanının öldürüldüğünü açıkladı.

İSRAİL'İN GAZZE ŞERİDİNE SALDIRILARI BİTMİYOR

14.16: İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine gece boyunca düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin naaşları, yakınları tarafından cenaze namazı kılınıp toprağa verilmek üzere Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi morgundan alındı.

ŞEHİTLER ARTIK MEZARLIKLARA SIĞMIYOR

13.08: İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız saldırıları sonucu sürekli artan ölüm vakaları sebebiyle, cenazeler için ayrı mezar açılma imkanı kalmadığı ve defin işlemlerinin toplu mezarlara yapıldığı belirtiliyor.

İRAN'IN MISIR'DAN BEKLENTİSİ: KAPIYI AÇIN

12.00: İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Gazze Şeridi'ne insani yardımın ulaştırılması için Mısır'dan Refah Sınır Kapısı'nı koşulsuz açmasının beklendiğini belirtti.

REFAH SINIR KAPISINDA HAREKETLİLİK

11.15: Filistin Kızılayı’ndan dün gece yapılan açıklamada, “Filistin Kızılay ekipleri Refah sınır kapısından 80 yardım kamyonu geçirdi. Kamyonlarda gıda, su, yardım malzemesi, tıbbi malzeme ve ilaç bulunuyor” denildi.

 

ABD'DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: YENİDEN İŞGALİ DESTEKLEMİYORUZ

10.12: ABD, İsrail'in, çatışmaların sona ermesinin ardından Gazze'yi yeniden işgal etmesini desteklemediklerini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'nin tutumunu yineleyen Kirby, "İsrail'in Gazze'yi yeniden işgal etmesini desteklemiyoruz." dedi.

"Gazze topraklarının daraltılması ve Gazze halkının kalıcı olarak yerinden edilmesini desteklemiyoruz." ifadelerini kullanan Kirby, Gazze'de yönetimin nasıl olması gerektiğine dair bazı kritik sorular sorulması gerektiğini vurguladı.

Kirby, Gazze'de yönetimin Filistin halkının isteklerine yanıt vermesi gerektiğini belirtti.

İSRAİL ORDUSU ÇOĞU ÇOCUK 17 KİŞİYİ DAHA KATLETTİ

09.53: İsrail savaş uçaklarının Meğazi Mülteci Kampı'nda yerinden edilen ailelerin sığındığı bir eve düzenlediği saldırıda çoğu çocuk en az 17 kişi öldü, onlarcası yaralandı.

2 İSRAİL ASKERİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

08.43: İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda 2 askerinin daha öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusunun başlattığı kara saldırısının ardından Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 86’ya çıktı

G7'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

07.00: G7 ülkelerinin liderleri, Gazze'de kötüleşen insani krize çözüm bulmak ve sivil kayıpları en aza indirmek için daha acil eyleme ihtiyaç olduğunu bildirdi.

KAYNAK: HABER7, AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 56
  • 543 4 ay önce Şikayet Et
    şu hale bak zalimlere kafir dinsizlere yalvara yakara savaşları durdurmaya eşitlik temelinde devlet filistinin kurulması için zalimlere yalvarıyoruz hergün bmgk ülkelerine tasarı sunuyoruz dünyanın 5 zaliminden merhamet allah korkusu bekliyoruzki karar alalarda isrrailde söz dinleye oturalara masaya iki devletliçözüm ola ölme eşşeğim yaz gele ne hale gelmişik haberimiz yokyıllardır lanet
    Cevapla
  • bülent 4 ay önce Şikayet Et
    işgal ve katliyam müslümanlığa ve hiristiyanlığa yakışmaz insanların yaşam ve barınma hakları vardır bu haklar her dine mesup insanlar içinde geçerlidir hayvanların bile böyle bir hakkı var filistin işgali ve katliyamı durdurulmalı
    Cevapla
  • Uyanin 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin Filistinle Libyayla yaptigi gibi bir anlasma yapmasi lazim acil
    Cevapla
  • bülent 4 ay önce Şikayet Et
    abd tam bir tiyatro oynur gazzedeki işgal ve katliyama ortak oluyor ağır silahları israile göndererek
    Cevapla
  • Hakikatbin 4 ay önce Şikayet Et
    Evet, evet cok kritik. En cok konusanlar Iran, turkiye ve bunlar. Icraat yok. En azindan susun da… neyse
    Cevapla
  • Hakikatin e cevap 4 ay önce Şikayet Et
    Sen ne yapıyor onlar konuşuyo ya sen ne yapıyor bi anlat bilelim eleştiriyonya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu