İsrail basını duyurdu! İsrailliler kaçıyor

İşgalci İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 370 bin İsraillinin ülkesini terk ettiği açıklandı.

İsrail basını duyurdu! İsrailliler kaçıyor
İsrail basını duyurdu! İsrailliler kaçıyor
GİRİŞ 07.12.2023 21:33 GÜNCELLEME 07.12.2023 21:40
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

İsrail'de yayın yapan "The Times of Israel" gazetesi, 7 Ekim'den bu yana ülkeden ayrılan İsraillilere ilişkin bir haber yayımladı.

62 GÜNDE 370 BİN KİŞİ TERKETTİ

İsrail Nüfus ve Göç İdaresi verilerine dayandırılan habere göre, ekimin son üç haftasında 230 bin 309, kasım ayında da 139 bin 839 kişi olmak üzere toplamda 370 bin 148 İsrail vatandaşı ülkeyi terk etti.

Bu rakamlara işçi, göçmen ve diplomatların dahil edilmediğine dikkat çekilen haberde, 7 Ekim'den 29 Kasım'a kadar yaklaşık 2 bin kişinin de İsrail'e göç ettiği vurgulandı.

YÜZDE 70 AZALMA GÖRÜLDÜ

Savaşın patlak verdiği döneme kadar bu yıl aylık ortalama 4 bin 500 kişinin İsrail'e göç ettiğine işaret edilen haberde, 7 Ekim sonrasında bu rakamlarda yüzde 70 oranında azalma görüldüğü belirtildi.

Haberde bu veriler ışığında, "savaşın İsrail'e göçü durdurmadığı ancak önemli ölçüde azalttığı" değerlendirmesinde bulunuldu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • Fatih 23 5 ay önce Şikayet Et
    Katil siyonist İsrail Yahudileri yeryüzünde lanetlenmiş bir kavimdir, hangi yere gitseler orayı pisletir ve huzursuzluk veriler. Katil İsrail Yahudileri sonlarının ne olacağını bildikleri için kaçıyorlar.
    Cevapla
  • Aksa 5 ay önce Şikayet Et
    Ab ABD ve Çin'e gitsinler. O topraklar Filistin'in gasbedilmiş vatanlarıdır. Defolsun gitsin Yahudiler.
    Cevapla
  • xyz 5 ay önce Şikayet Et
    Orası onların ülkesi değil zaten, zorla ve hileyle el koydukları Filistin halkının ülkesi. İsrail diye bir ülke yoktur ve inşallah yakın zamanda isimleri de kalmayacak.
    Cevapla
  • Filistin'li 5 ay önce Şikayet Et
    Gazze'yi bitirdikten sonra akın akın geri döner bu köpek sürüsü
    Cevapla
  • kadir 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiyeye gelmeyin siyonist alçaklar
    Cevapla
  • Demir 5 ay önce Şikayet Et
    gelsinler de gebertelim onları. zaten hepimiz bilenmişiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan kritik kabul! Devlet Bahçeli ile görüşecek
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri