TİKA'dan Gazzelilere destek! Yardımlar Filistin'e ulaştı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gazze'ye dönmelerine izin verilmeyen Gazzeli işçilere kışlık kıyafet desteği verildi. 2 bin adet yardım seti Filistin Çalışma Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

GİRİŞ 07.12.2023 22:01 GÜNCELLEME 07.12.2023 22:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ve Ermenistan ortak açıklamalarında barışa ulaşmak için fırsat oluştuğu konusunda hem fikir olduklarını duyurarak, barış anlaşması imzalama niyetlerini teyit ettiler

Eriha Valilik binasında düzenlenen teslim törenine, Eriha Valisi Yusra Svayti, Filistin Çalışma Bakanlığı Sözcüsü Rami Mehdavi, Eriha Milli Güvenlik Komutanı Tuğgeneral Galip Aşkar, TİKA Filistin Koordinatörü Orhan Aydın ile Bakanlık ve Valilik yetkilileri katıldı.

FİLİSTİN'E ULAŞTI

İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle geri dönmelerine izin verilmeyen, ailelerinden ve evlerinden uzakta kış şartlarına hazırlıksız yakalanan Gazzeli işçilere, TİKA tarafından kışlık kıyafet desteği sağlandı.

Nablus ve Eriha'daki merkezlerde barınan işçilere yönelik olarak, kışlık mont, içlik ve çoraptan oluşan 2 bin adet yardım seti Filistin Çalışma Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

Vali Svayti, kendilerine bu zor günlerde gelen desteğin çok anlamlı olduğunu belirterek, bunun TİKA'nın ilk desteği olmadığını, TİKA'yı Eriha ve Filistin'de gerçekleştirilen birçok projeden dolayı zaten tanıdıklarını ifade etti.

TÜRKİYE VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I TAKDİR ETTİLER

Vali Svayti şu an en büyük arzularının Gazze'de süren savaşın son bulması olduğuna işaret ederek, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin çabalarını takdir ettiklerini vurguladı.

Heyet, törenin ardından Eriha Askeri Eğitim Merkezi'nde kalan Gazzeli işçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, işçilerle sohbet etti.

Ekimde başlayan çatışma ve İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından İsrail'de çalışan Gazzeli işçilerin izinleri İsrail tarafından iptal edilmişti. Bunun üzerine Batı Şeria'da mahsur kalan bu işçiler, farklı şehirlerdeki merkezlere yerleştirilmişti.

İsrail'in Gazze'ye saldırıların başlamasının ardından TİKA tarafından daha önce de burada hastane ve okullardaki binlerce ihtiyaç sahibine kateter, şırınga, neşter, platin, gazlı bez, drenaj seti vb. tıbbi malzemeler, hazır tüketim ürünlerinden oluşan gıda paketleri, battaniyeler ile Batı Şeria’daki işçilere şilte, battaniye, yastık, havlu ve giysilerden oluşan malzemeler ulaştırılmıştı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    bu yardım Gazze'ye mi, Filistin e mı. önce Gazze sonra yine Gazze.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!