Uluslararası Ceza Mahkemesinde 9 yıllığına görev yapacak 6 yeni hakim belirlendi

Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) Taraf Ülkeler Konseyi, mahkemede 9 yıllığına görev yapacak yeni 6 yargıcı seçti. 18 hakimden oluşan UCM'de, her üç yılda bir 6 yargıç yeniden belirleniyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesinde 9 yıllığına görev yapacak 6 yeni hakim belirlendi
Uluslararası Ceza Mahkemesinde 9 yıllığına görev yapacak 6 yeni hakim belirlendi
GİRİŞ 08.12.2023 00:02 GÜNCELLEME 08.12.2023 00:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) binasında yapılan oylamalar iki gün sürerken, üye ülkeler, 11 turda yaptıkları seçimlerin sonunda 13 aday arasından UCM'nin 6 yeni hakimini belirledi.

6 ÜLKENİN HAKİMLERİ SEÇİLDİ

Yapılan ilk oylama turunda 114 geçerli oyun 81'ini alan Moğolistan'dan Erdenebalsuren Damdin, ikinci oylama turunda 117 geçerli oyun 78'ini alan Romanya'dan Yulia Antoanella Motoc, altıncı oylama turunda 123 geçerli oyun 84'ünü alan Fransa'dan Nicolas Guillou, sekizinci oylama turunda 123 geçerli oyun 82'sini alan Slovenya'dan Beti Hohler, onuncu oylama turunda 123 geçerli oyun 86'sını alan Tunus'tan Haykel Ben-Mahfoudh, on birinci oylama turunda 123 geçerli oyun 83'ünü alan Güney Kore’den Keebong Paek, Mahkemede 9 yıllığına görev alacak yeni yargıçlar olarak seçildi.

UCM'de 2024-2033 yılları arasında görev yapacak hakimler, yemin etmelerinin ardından görevlerine başlayacak.

Adayların, UCM'ye hakim olarak seçilmeleri için taraf ülkelerin kullandıkları oylardan geçerli olanların üçte ikisini alabilmeleri gerekiyor.

18 hakimden oluşan UCM'de, her üç yılda bir 6 yargıç yeniden belirleniyor.

SOYKIRIM, İNSANLIĞA KARŞI SUÇLAR VE SAVAŞ SUÇLARI FAİLLERİNİ YARGILIYOR

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi, faaliyete başladığı 1 Temmuz 2002 tarihinden bu yana yargı yetkisine sahip olduğu topraklarda işlenen soykırım, insanlığa karşı suçlar, savaş suçu ve saldırı suçlarının faillerini yargılıyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM Hükmedenlerin en iyi Hükmedenidir
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    YARATAN YAŞATAN HÜKMEDEN ve KANUN KOYAN, ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHDIR.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bütün dünyanın anayasası Kuranı Kerim dir. bütün kanunlar Kuranı Kerime göre çıkarılmalıdır, bütün insanlar Kuranı Kerime göre yargılanmalıdır
    Cevapla
  • Bekir 4 ay önce Şikayet Et
    Hep israil e muhtaç ülkeler seçilmiş. Soykırıma dur diyecek bir ülke yok seçilenler arasinda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’