ABD'den İran'a bir suçlama daha! 39 ülke harekete geçti

Kızıldeniz'de artan Husi saldırılarının arkasında İran'ın olduğunu savunan ABD yönetimi, bu saldırılar karşısında müttefik ülkelerle Deniz Görev Gücünün kurulmasına ilişkin sürecin devam ettiğini bildirdi.

GİRİŞ 08.12.2023 03:19 GÜNCELLEME 08.12.2023 10:03
Bu Habere 191 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Beyaz Saray'daki basın brifinginde, Kızıldeniz'deki ticari gemilere yapılan saldırıları değerlendirdi.

ABD'den İran'a bir suçlama daha! 39 ülke harekete geçti

'İRAN SİLAHLARI VERİYOR, TETİĞİ HUSİLER ÇEKİYOR'

Kirby, söz konusu saldırıların arkasında İran'ın olduğunu savunarak "İran silahları veriyor, tetiği Husiler çekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu saldırıların önlenmesine yönelik çok sayıda müttefik ülkenin, ABD'nin öncülüğünde kurulacak Deniz Görev Gücüne katılma konusunda niyet beyanında bulunduğunu da duyuran Kirby, görüşmelerin sürdüğünü ve yakın zamanda somut gelişmeler olacağını dile getirdi.

Kirby, 39 ülkenin katkı sağlayacağı Deniz Görev Gücünün, Kızıldeniz'deki Husi saldırılarını önlemede çok etkili olacağına inandıklarını vurguladı.

ABD'den İran'a bir suçlama daha! 39 ülke harekete geçti

İRAN, ABD'NİN İDDİALARINI REDDETMİŞTİ

Tahran yönetimi ise "Kızıldeniz'deki saldırılarla bağlantısının bulunduğu ve bu konuda Husilere destek verdikleri" iddialarını reddediyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen’deki Husi güçlerinin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası “Deniz Görev Gücü” kurulması için görüşmeler yaptıklarını açıklamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada da Kızıldeniz'in güneyindeki uluslararası sularda 3 ticari gemiye 4 saldırı düzenlendiği belirtilmişti.

ABD'den İran'a bir suçlama daha! 39 ülke harekete geçti

HUSİLER, KIZILDENİZ'DE ABD SAVAŞ GEMİSİNİ HEDEF ALMIŞTI

Açıklamada, Kızıldeniz'in güneyinde ABD donanmasına bağlı "USS Carney" destroyerinin ticari gemilerin yardım çağrısına yanıt verdiği, destroyerin gemilere yardım ederken kendisine doğru ilerleyen 3 İHA'yı düşürdüğü ifade edilmişti.

Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, 14 Kasım'da televizyondaki konuşmasında, Kızıldeniz'de İsrail gemilerini füze ve İHA ile hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 191
  • Metin Güner 7 ay önce Şikayet Et
    Abd Sözcüsü "İran silahları veriyor, tetiği Husiler çekiyor" değerlendirmesini yaptı. !!!!!!! Bu Ne Pişkinlik.. Kendi kendilerine İtiraf ettiler... 40 yıldır pkaka ya silah ve hertürlü desteği veriyorsun vermeyede devam ediyorsun. 40 bin şehidimizin kanı ellerinizde... Şimdide Terörist israile veriyorsun... Ve masum Çocukların , kadınların İnsanları yok ediyorsun.. Bu Ne şimdi..!!!
    Cevapla
  • Turuncu 7 ay önce Şikayet Et
    kaninizda bogulun insallah. can veremeyesiceler can cekisip can veremeysesenizin kahru perisan olasiniz! yedi düveliniz yerin dibine batsin it köpeginiz itrailde dahil. insan kilikli yaratiklar. abd nin sonu yakindir her baslangicin bir sonu vardir. ama sizin sonunuz cok aci olacak sizin icin. hic kimse ah vah etmeyecek sizin icin!!! Allah mühlet verir sabir sahibidir.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    İran la Amerika arasında danışıklı dövüş. Hiç kimse bu tiyatroya, senaryoya inanmaz. İran Amerika'nın Ortadoğu ve Afrika'ya yerleşmesi için altyapı oluşturuyor, gerekçe oluşturuyor. Amerika boşuna bloke edilen İran'ın 10 milyar dolarını serbest bırakmadı. Bunun karşılığı olarak da şİran, Amerika'nın emperyal amaçlarına hizmet ediyor. İslamın en büyük düşmanı İran'dır. Bu böyle biline...
    Cevapla
  • Nadir 7 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu yani senin İsrail'in de on binlerce insan katletti hakkıdır diyorsun Sana karşı Kimsenin hakkı yok mu
    Cevapla
  • ADALETLİ 7 ay önce Şikayet Et
    noldu cony zorunamı gitti...sen de bombayı veriyorsun yahudi işgalcide müslüman katlediyor aradaki fark ne...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: İzmir faciasında sıcak gelişme!
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü