Pentagon'dan İsrail'e çağrı!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail'i, uluslararası savaş ve insani hukuk ile basın mensupları da dahil olmak üzere, masum sivillerin korunması yasalarına uymaya çağırmaya devam ettiklerini belirtti.

Pentagon'dan İsrail'e çağrı!
Pentagon'dan İsrail'e çağrı!
GİRİŞ 08.12.2023 06:14 GÜNCELLEME 08.12.2023 06:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh’e, günlük basın toplantısında ekimde Lübnan’da İsrail ateşi ile hayatını kaybeden gazeteciler ile ilgili yayınlanan raporlar soruldu.

Söz konusu raporlar için değerlendirmede bulunamayacağını belirten Singh, İsrailli yetkililerle yaptıkları görüşmelerde, askeri operasyonlarının “hedefe yönelik” olması konusunda çağrılarına devam ettiklerini söylemekle yetindi.

“MASUM SİVİLLERİN KORUNMASI YASALARINI DESTEKLEMEYE ÇAĞIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Singh, “İsrail'i, silahlı çatışma ve insani hukuk yasaları ile basın mensupları da dahil olmak üzere, masum sivillerin korunması yasalarını desteklemeye çağırmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Uluslararası Af Örgütü, AFP ve Reuters haber ajansları, bugün Lübnanlı gazeteci İsam Abdullah'ın 13 Ekim'de ölümüne yol açan saldırının "İsrail tarafından gerçekleştirildiğini" kanıtlayan raporlar yayınlamıştı.

GAZETECİLERE YASA DIŞI SALDIRILAR

Raporlardaki kanıtların, İsrail güçlerinin saldırdıkları grubun gazeteci olduğunu bildiğini veya bilmesi gerektiğini güçlü bir şekilde gösterdiği, saldırının bariz şekilde görünen gazeteci grubuna yönelik yasa dışı ve kasıtlı bir saldırı olduğu sonucunun çıkarıldığı dile getirilmişti.

Raporların açıklandığı basın toplantısında, "İsam Abdullah'ın öldürülmesi ve diğer 6 gazetecinin yaralanmasından sorumlu olanlar hesap vermeli. Hiçbir gazeteci sırf işini yaptığı için hedef alınmamalı veya öldürülmemelidir. İsrail'in gazetecileri öldürmesine ve onlara saldırmasına izin verilmemelidir. Bu ölümcül saldırıyla ilgili bağımsız ve tarafsız bir soruşturma yapılmalı.” çağrısı yapılmıştı.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında Lübnan sınırındaki çatışmaları takip eden bir grup gazeteci 13 Ekim'de saldırıya uğramıştı.

Saldırıda Lübnanlı gazeteci İsam Abdullah olay yerinde hayatını kaybetmiş, AFP kameramanı Christina Assi ve Dylan Collins, Al Jazeera muhabiri Carmen Joukhadar, kameraman Elie Brakhya ile Reuters'tan Tahir el Sudanı ve Maher Nazeh yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Aşağımirahmetli 4 ay önce Şikayet Et
    İmkanım olsa sizi bir gün bekletmem, yer yüzünden silerim. Çünkü siz yer yüzünde çok yük oldunuz. Adaletsizliğiniz ve zulümünüz yetti ve çok arttı, sonunuz hüsrandır.
    Cevapla
  • Kartal 4 ay önce Şikayet Et
    Böyle bir reaktion göstermekle onlardan ne farklın kalıyor. Bunu yapanlar İsrailli politikacılar. Sivil halkların hiç bir suçları yok.
    Cevapla
  • Aşağımirahmetli 4 ay önce Şikayet Et
    Yeryüzünde katil İSRAİL’den başka dostunuz yok, zülümle abad olunmaz. Yıkılmanız muhakkaktır. Bu adaletsizliğimizle ayakta duramazsınız.
    Cevapla
  • Hasan 4 ay önce Şikayet Et
    Çok komiksiniz 1967sınırlarını kanla göz yaşıyla fare gibi kemire kemire bu hale getirin sonra hamas saldırı yaptı deyin İnsanları çocuk kadın yaşlı demeden kimyasal silahları tedarik ederek yakın şimdide çıkın sivil hassasiyet teranesi çalın HADİ ORADAN MÜNAFIK KAFİR SÜRÜLERİ ALLAH BİR ALLAHUEKBER
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM kafirlere karşı, mümin kullarına yardım et,, zalimlere karşı mümin kullarına yardım et, zorbalara karşı mümin kullarına yardım et, bizleri cennetin en yüksek makamlarına çıkar. YALVARIYORUM
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM YALVARIYORUM, evrende yarattığın zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM MASUM İNSANLARA YARDIM ET, kurtulmak isteyen insanlara yardım et, rızanı, sevgini, hoşnutluğunu ve dostluğunu kazanmak isteyenlere YARDIM ET
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!