İsrail ordusu Gazze'de Filistinli erkekleri soyup gözaltına aldı

İsrail ordusu Gazze'de Filistinli erkekleri soyup gözaltına aldı. O görüntüler, İsrail terörünü bir kez daha kanıtladı!

GİRİŞ 08.12.2023 11:19 GÜNCELLEME 08.12.2023 15:38
Bu Habere 190 Yorum Yapılmış

Her fırsatta bir terör devleti olduğunu kanıtlayan İsrail ordusunun Gazze'de yaptığı toplu tutuklanma görüntüleri bölgede yaşanan vahşeti bir kez daha gözler önüne serdi.

İsrailli askerlerin onlarca Filistinli erkeği soyarak kamyonlara bindirdi ve bilinmeyen bir yere götürdüğü belirlendi.Tutuklular arasında, Gazze'deki Al-Arabi Al-Jadeed gazetesinin büro şefi gazeteci Diaa Al-Kahlot'ın da olduğu iddia edildi.

KİM OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Gazze Şeridi'nden bildiren Al Jazeera muhabiri Hani Mahmud, İsralli işgalcilerin bir Birleşmiş Milletler okuluna sığınan erkekleri ağır silahlarla binaya baskın yaparak kaçırdığını aktardı.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAN BİR FOTOĞRAF GİBİ

Al-Haq insan hakları örgütü yöneticisi Shawan Jabarin, kendisine 2. Dünya Savaşı sırasında tutuklu ve savaş esirlerine yapılan muameleyi hatırlatan görüntüleri görünce "şok" olduğunu söyledi : "Bu insanlık dışıdır, işkenceye eşdeğerdir ve bundan da fazlası bir savaş suçudur ve insanlığa karşı bir suçtur" 

SAVAŞTA SON DURUM

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 416'sı asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 89, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 17 bin 177’ye yükseldi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 265 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivil hayatını kaybederken, Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 93 Hizbullah mensubu öldü.

 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 190
  • müşavir 7 ay önce Şikayet Et
    Evet tüm dünya yahudi nefretiyle doluyor. Bunlar kendi acıklı sonlarını hazırlıyor.
    Cevapla
  • Metin. 7 ay önce Şikayet Et
    İsrail Hamas'a yenildi. Şimdi Tıpayı kurtarmanın peşinde. İmaj sıfırlandı. Dünya İsrailin Hitlerden daha zalim olduğunu gördü. Türlü numaralarla paçayı kurtaracağını zannediyor. Siyonistler şimdiden tarihteki ZALİMLER MEZARLIĞINA gömüldü. İnsanlar zalimlere rahmet okumazlar.
    Cevapla
  • Malazgirt 1071 7 ay önce Şikayet Et
    İşte SIRTLANLAR İSRAİL
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Siz hala boş konuşmaya devam edin itlerin yaptıkları çoktan haddi aştı
    Cevapla
  • Ghhhj 7 ay önce Şikayet Et
    Yav arkadaslar ne devleti sürekli söylüyorsunuz onlar itrail çeteleri kim o itrail yanıyorsa onunda Allah belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü
Yılmaz Özdil'den bunları duymak da varmış! Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar....