Kassam Tugayları'ndan darbe: İsrail'in operasyonu ters tepti!

Kassam Tugayları İsrail güçlerinin kurtarma girişiminde bulunduğu İsrailli esir askerin çatışmada öldüğünü duyurdu.

GİRİŞ 08.12.2023 12:05 GÜNCELLEME 08.12.2023 17:27
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

 Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde kurtarma girişiminde bulunduğu bir İsrailli esir askerin çıkan çatışmada öldüğünü duyurdu.

ESİR ASKERE ULAŞMA ÇABASI BOŞA ÇIKARILDI

Kassam Tugayları, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Mücahitlerimiz bu sabah siyonist güçlerin esir bir askere ulaşma girişimini boşa çıkardı. Siyonist güçler, esir bir düşman askerini kurtarmak için ilerlemeye çalışırken tespit edildi ve çatışmaya girildi. Siyonist güçlerden ölen ve yaralananlar oldu." ifadelerine yer verildi.

İsrail savaş uçaklarının söz konusu askerlerin geri çekilmeleri için bölgeye hava saldırısı düzenlediği aktarılan açıklamada, çatışmalarda Sa’ar Baruch isimli 25 yaşındaki İsrailli esir askerin de öldüğü kaydedildi.

DOST ATEŞİYLE ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan İsrail basını abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bir İsrail askerinin “dost ateşi” sonucu öldüğünü aktardı.

Yediot Ahronot gazetesine ait "Ynet" adlı internet sitesi, Gazze’de devam eden İsrail saldırıları sırasında bir İsrail askerinin dost ateşiyle öldüğünün ortaya çıktığını bildirdi.

Haberde, “Son günlerde İsrail Hava Kuvvetlerine ait bir helikopter, Gazze Şeridi'nde askerlerin bulunduğu bir eve yanlışlıkla saldırarak bir askerin ölümüne yol açtı.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde son iki günde öldürülenlerin sayısı 930 artarak 17 bin 177'ye yükseldi.
 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • Ersever 4 ay önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun, ayağınızı yere sağlam bastırsin, herşeyi gören rabbim bu askerlerini muzaffer eyle.
    Cevapla
  • adam 4 ay önce Şikayet Et
    Bu lanetli kafir güruh zulmüyle sonunu hızlandırıyor Allah 'ın izniyle ancak müslüman alemi bu sınavda ne durumda olacak ?
    Cevapla
  • Kütahyalı 4 ay önce Şikayet Et
    En iyi yahudi ölü yahudi
    Cevapla
  • Velid 4 ay önce Şikayet Et
    Hamas, en olumsuz şartlarda Allah'ın izniyle sadece kendi can, izzet ve namuslarini değil, tüm İslam aleminin şerefini kurtarıyor. Çok Çok acı, ama gerçek bu.
    Cevapla
  • Mustafa Akın 4 ay önce Şikayet Et
    Birde bunu içimizdeki bazı davarlar anlasa.
    Cevapla
  • Seyfullah 4 ay önce Şikayet Et
    Velid takma adlı budalaya. İslam başlı başına şereftir, kimse tarafından yıpratılamaz bile. Müslümanları karalamaya mı çalışıyorsun, ne yazdığını bilmeyen dengesiz. Senin şerefin kaybolmuş kurtarılmayı bekliyorsa, kendinden bahset İran ağızlı.
    Cevapla
  • Ts klap 4 ay önce Şikayet Et
    Dün akşam tv de yahudi kuduz itlerin nasıl bir ruh halin de oldukları nı gördük bu kuduzların sanatçısı siyasetçisi işcisi memuru vs hepsi aynı ırkçı faşist ve siyonist müslümanlar bu gün hamasa yardım etmezse yarin bu itsoyları bizim kapımıza daynacak ozaman da geç olacak afyon yemiş uyuşmuş arab liderleri yarin ağlamayın bizi kurtarın diye satılıklar bu aslanlara yardım ediniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü