Beyaz Saray Sözcüsü'nden dalga geçer gibi açıklama: Büyük tepki çekti

Kirby'nin "ABD'nin Gazze halkının acı ve ızdırabını dindirmek için en fazla çaba sarf eden ülke olduğu" değerlendirmesi, sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

GİRİŞ 08.12.2023 15:41 GÜNCELLEME 08.12.2023 17:09
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'nin "ABD'nin Gazze halkının acı ve ızdırabını dindirmek için en fazla çaba sarf eden ülke olduğu" değerlendirmesi, sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

Beyaz Saray'daki basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kirby, ABD'nin Gazze halkına gıda, su, ilaç ve yakıt ulaştırma çabalarına öncülük ettiğini savundu.

BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

Kirby, "Bana Gazze halkının acı ve ızdırabını dindirmek için ABD kadar çaba sarf eden başka bir ülke söyleyin. Söyleyemezsiniz. Esirleri kurtarmak ya da yabancı uyruklu insanları Gazze'den çıkarmak için ABD'den daha fazlasını yapan başka bir ülke ismi söyleyin. Bunu yapamazsınız, başka bir ülkenin adını veremezsiniz." ifadelerini kullandı.

ABD'nin, İsrailli muhataplarını askeri operasyonları yürütürken "olabildiğince temkinli ve bilinçli olmaya teşvik etmek için elinden gelenin fazlasını yaptığını" savunan Kirby, "ABD, bu konuda ön saflarda yer alıyor." görüşünü paylaştı.

Kirby'nin bu sözleri, birçok sosyal medya kullanıcısından tepki topladı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 119
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    yalancı pinokyoooooo
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Terör devleti ABD kurulduğu gunden beri dünyanın başına bela oldu. Allah tez zamannda sonunu getirsin.
    Cevapla
  • Hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Sana edeceğim en büyük küfürleri ediyorum. Ulan o bombaları kim gönderdi daha ilk günden kosa kosa uçaklarla bomba taşıdıniz utanmaz kâfir gavur, şeytanin oğulları.
    Cevapla
  • corum05 4 ay önce Şikayet Et
    Sıra size de gelecek evvelallahın izniyle. Sıranızı vede zamanınızı bekleyin. Bu devran böyle sonsuza kadar gideceğinimi zannediyorsunuz.?
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi kahrı perişan etsin. Siz. Abd. Dünyayı. Orta doğuyu. Yakıp yıktınız. Dünyayı kan gölüne çevşrdiniz. Alkah abd. Ve şsraili yıksın yok etsin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var