Rusya'dan son dakika Ukrayna açıklaması! Orduya ağır darbe

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 3-8 Aralık'ta, yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçları (İHA) ile Ukrayna ordusunun askeri havaalanının altyapısına yönelik saldırı düzenlediklerini söyledi.

GİRİŞ 09.12.2023 03:19 GÜNCELLEME 09.12.2023 10:11
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Son dakika Rusya haberleri: Konaşenkov, Rus ordusunun, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetlerine ilişkin başkent Moskova'da açıklamalarda bulundu.

'UKRAYNALI ASKERLERİN KONUŞLANDIĞI MERKEZLER VURULDU'

Rusya Silahlı Kuvvetlerinin, Ukrayna'da askeri unsurları vurmaya devam ettiğini belirten Konaşenkov, "Rusya Silahlı Kuvvetleri, 3-8 Aralık'ta, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin askeri havaalanı altyapısına yönelik yüksek hassasiyetli silah ve İHA'lar ile 30 seri saldırı düzenledi. Cephane, topçu mühimmat deposu, askeri teçhizat ve yakıt depoları vuruldu. Ayrıca, Ukraynalı askerlerin konuşlandığı merkezler vuruldu." dedi.

RUSYA UKRAYNA ORDUSUNA AĞIR DARBE VURDU

Hafta içinde Ukrayna'ya ait 3 "Mig-29" ve "Su-25" tipi savaş uçağı ile "Mi-8" tipi helikopterin, Rus hava savunma sistemlerince vurulduğunu aktaran Konaşenkov, "Hafta içinde 12 Ukraynalı asker esir alındı." ifadesini kullandı.

İgor Konaşenkov, "Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 550 uçak, 257 helikopter, 9 bin 577 insansız hava aracı, 442 hava savunma füze sistemi, 13 bin 894 tank ve zırhlı araç, 1188 çok namlulu roketatar, 7 bin 279 obüs ve havan topu ile 16 bin 56 özel askeri araç imha edildi." diye konuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 120
  • Turan 7 ay önce Şikayet Et
    Amerika silahlarıyla parasıyla dünyanın en acımasız ülkesidir ama parası ve silahları hiç bir zaman kimseye zafer değil hep pişmanlık bir son getirdi
    Cevapla
  • M.K. 7 ay önce Şikayet Et
    Zelenski denen tiyatro sanatçısına sormak lazım birincisi halkınızı bu savaşa sokmakla ne kazandınız. İkncisi Amerikan aklıyla rus sopası yemek nasıl oluyor acaba.
    Cevapla
  • Can nazmi 7 ay önce Şikayet Et
    Kemalistle ateistligi bagdastiracak kadar kin nefret cahil dolu yurekleriniz var. Sen müslümansinda ne oldu 90 sene önce ölmüş seni ve 7 sülaleni kurtarmis adamın arkasından teşekkür edecegine gıybet ediyorsun. Müslümanlıkta gıybet büyük gunahtir bunu bilmiyor musun. Cahil cuhela
    Cevapla
  • Rahman 7 ay önce Şikayet Et
    Bu yorum okudum ki cahil bir aklın ürünü kör nefretini kusmuş. Cevaben: O kemalistler o laikler dediklerinin sayesinde ortadoğunun kan deryasında boğulmamışsın. İğrençsiniz iğrenç.
    Cevapla
  • Ertuğrul 7 ay önce Şikayet Et
    Yada Ortadoğu bu sebeple kanıyor
    Cevapla
  • Gazzem 7 ay önce Şikayet Et
    Savaşı hic bir şekilde desteklemiyorum. zelenski abd nin yardımıyla bu güne kadar ayakta. Eger ki Abd nin safinda olmassa israili desteklemezse yardim edilmeyecek . adam mecbur sonucta oda uzun zamandir savaşıyor
    Cevapla
  • Tarkan 7 ay önce Şikayet Et
    Ne saçma düşünce. Ne alakası var? Zelensky de aynı halt. Filistin'e bombalar yağarken İsrail'i kutluyordu. Zelensky de netenyahunin devamı. Savaşı o çıkardı zaten. Halkı kandıran da o. Neyin kafasını yaşıyorsun
    Cevapla
  • Okur 7 ay önce Şikayet Et
    Mış gibi yapıp günah çıkarma. Bir ayda 7 yaş altı öldürülen filistinli müslüman sayısı ukraynada ölen çocuk sayısından kaç kat fazla. Mavi gözlü sarışın değil diye ırkçılık yapan vicdanlara sormak lazım. Insanın insandan derinin deriden millettin milletten üstünlüğü yokken putinin bile vicdanı slav diye sızlıyorken. Ya seninki.
    Cevapla
  • Selman 7 ay önce Şikayet Et
    Zelenski yahudi unutmayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD halkına hakaretler savurmuştu! Trump'tan, Netanyahu'ya tepki çeken karşılama
Yunanistan'dan tarihi geri adım! Türkiye'nin hamlesini resmen kabul ettiler