Fransa'da mescidin kapısına islamofobik yazı

Fransa'nın Bretonya bölgesindeki Guingamp kasabasında bir mescidin giriş kapısına İslam karşıtı yazılar yazıldığı bildirildi.

Fransa'da mescidin kapısına islamofobik yazı
Fransa'da mescidin kapısına islamofobik yazı
GİRİŞ 08.12.2023 23:37 GÜNCELLEME 09.12.2023 00:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, cumhuriyet savcılığının, Guingamp'daki mescidin giriş kapısına yazılan İslam karşıtı yazılara ilişkin soruşturma başlattığını ifade etti.

Kasabadaki Müslümanlarla dayanışma içinde bulunduğunu belirten Darmanin, Fransız topraklarında bu nefret yazılarının yeri olmadığını kaydetti.

"IRKÇI, ÜZÜCÜ VE SKANDAL"

Fransa'daki yerel ve bölgesel radyo istasyonları ağı France Bleu'nün haberine göre, Guingamp Belediye Başkanı Philippe Le Goff, olayı "ırkçı, üzücü ve skandal" olarak niteledi.

Le Goff, bugün bir araya geldiği Müslüman toplumu üyelerine desteğini dile getirdiğini aktardı.

Guingamp'daki mescitten sorumlu Müslümanların Kültürel Derneğinden yapılan açıklamada, daha önce böyle bir sorun yaşanmadığı ve mescidin girişindeki yazıların hemen silindiği belirtildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • DÜNYA VİCDANI 4 ay önce Şikayet Et
    Ne batı hırıstıyan Ne De yahüdü yahüdür.Hepside insanlık düşmanı Dünyanın. Eşkiyaları ve Vampirleridir. ALLAH TANIMAZLAR.HIRISTIYANLIK VE YAHÜDÜLÜK MASKESİ ALTINDA KENDİ ATALARIN İLKEL İNANÇLARINA BENCİL EKOİST VAHŞİ KÜLTÜREN UGUN YAŞAYAN. ALLAH.HAK,ADALET,VİCDAN,MERHAMET,İNSANLIK YOKSUNU OLUP.EZELDEN EBDE İNSANLIK DÜŞMANLARIDIR. YER YÜZÜNÜ GEVENİLMEZ TEK ADERSİ BUNLARDIR.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    İkinci Norveç Yolunda Fransa?❤️
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    İnşaallah.
    Cevapla
  • Hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Terörü finanse eden Fransa İslamiyeti terörizmle suçluyor. İşinize geliyor tabi,Elinizi ayağınızı cekseniz heryerden rahat bıraksanız İslam beldelerini. Dünya da Müslümanlık hızla yayilacak bundan korkuyorsunuz. Ne yapsanız boş, Allah nurunu tamamlayacaktır. Ha bir karincayla ha bir orduyla.
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 4 ay önce Şikayet Et
    Fransa kendine gel.Yahudi'nin uşağı olamazsın hizmetkarı olamazsın bir avuç Yahudinin elinde oyunoyuncak olamazsın onu kendi milletine nasıl anlatacaksın tarihine nasıl anlatacaksın?Vicdanlu ve Yahudinin elinde oyuncak olnayan Fransız halkı Filistin halkı ve dünya barışı için silah fabrikalarını yıkalım.Zalim silah tüccarları Dünya savaş istemiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı