Harvard rektörüne İsrail baskısı

Rektör Gay, Harvard Üniversitesinin mezunları ve bağışçılarının yanı sıra politikacılar tarafından da istifa etmesi için artan bir baskıyla karşı karşıya kaldı.

Harvard rektörüne İsrail baskısı
Harvard rektörüne İsrail baskısı
GİRİŞ 11.12.2023 11:33 GÜNCELLEME 11.12.2023 11:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Harvard Üniversitesi Rektörü Claudine Gay, ABD Kongresi Eğitim ve İş Gücü Komisyonunda, kampüsteki antisemitizm iddialarına ilişkin açıklamalarında ifade özgürlüğünü savunmasının ardından istifaya zorlanırken, üniversitenin bazı öğretim üyeleri Gay'i destekleyen dilekçe imzaladı.

MEZUNLAR VE SİYASETÇİLERDEN BASKI

The New York Times’ın haberine göre, ABD Kongresine çağrılan Rektör Gay, Harvard Üniversitesinin mezunları ve bağışçılarının yanı sıra politikacılar tarafından da istifa etmesi için artan bir baskıyla karşı karşıya kaldı.

Harvard Üniversitesinin 500'den fazla öğretim üyesi, Gay'e destek için bir araya gelerek "Harvard'ın akademik özgürlüğüyle çelişen siyasi baskılara karşı mümkün olan en güçlü şekilde direnme" çağrısında bulunan dilekçe imzaladı.

Gay'in kariyerine nihai olarak karar verecek Harvard Üniversitesi Başkanı ve Üyelerinden oluşan kurul bugün toplanacak.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNMUŞTU

ABD Kongresi Eğitim ve İş Gücü Komisyonunda 5 Aralık'ta düzenlenen "Kampüs Rektörlerini Sorumlu Tutmak ve Antisemitizmle Mücadele" başlıklı oturum kapsamında, Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Elizabeth Magill, Harvard Rektörü Claudine Gay ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Rektörü Sally Kornbluth üniversite kampüsünde antisemitizm olaylarına ilişkin yaklaşımlarına dair sorulara yanıt vermeleri için çağrılmıştı.

Üç rektör de saatler boyunca antisemitizmle ilgili konularda öğrencilere yönelik disiplin faaliyetlerine, üniversitelerin nasıl farklı görüşleri temsil ettiğine ve kampüsteki güvenliğe ilişkin soruları yanıtlamıştı.

Rektörlüğe son bir yılda başlayan Gay, Magill ve Kornbluth, Müslüman karşıtlığı ve nefretin her türlüsünün artışına karşı mücadele edeceklerini belirtmişti.

3 rektör, komisyondaki ifadelerinin ardından yoğun eleştiri ve baskıyla karşı karşıya kalarak istifa etmeye zorlanmıştı.

İsrail'e tepki gösterilerinde ifade özgürlüğünü savunan Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Magill, eleştirilerin ve baskıların ardından dün istifa etmişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • hakkı sever 4 ay önce Şikayet Et
    ABD nin ve AB nin demokrasi anlayışı: Herkes özgürdür ama yahudiler daha özgürdür. Sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı...
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Hak din İslam İslam dışındaki tüm sistemler çökmeye mahkum
    Cevapla
  • T.C vatandaşı 4 ay önce Şikayet Et
    Durduramazsuniz medya gücünüzün karşında artık int. var ve videolar yayıldı herkes düşüncesini oluşturdu eskisi gibi normal bir uygulama diye yediremiyorsunuz bakalım kimi susturacaksiniz ama onların oc leri çok ağız olacak.
    Cevapla
  • Faruk e 4 ay önce Şikayet Et
    özgürlükler ülkesi ABD ?
    Cevapla
  • ismailbey 4 ay önce Şikayet Et
    yahudi baronlar herkesi tehdit ederek kazanacaklarını sanıyorlar tarihsel bir hata görecekler yakında...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması