Biden, Erdoğan'ı arayacak: Masada Gazze, F-16 ve İsveç'in NATO üyeliği var

ABD Başkanı Biden'la Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında kısa bir süre içinde telefon görüşmesi gerçekleşeceği belirtildi. İki liderin görüşmesinin ana gündem maddesi Gazze, F-16 satışı ve İsveç'in NATO üyeliği olacak.

GİRİŞ 11.12.2023 12:46 GÜNCELLEME 11.12.2023 13:04
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası krizlerde, savaşlarda etkin bir şekilde devreye giren bir lider. Rusya-Ukrayna krizinde aktif arabuluculuk yaparak esir değişimi ve tahıl koridorunun açılmasında etkili olmuştu. İsrail'in, Gazze'ye saldırıları başladığında da Erdoğan benzer bir misyon üstlendi. Taraflara itidal çağrısı yaptı. İsrail'in sivil katliamları karşısında ise, sesini en çok yükselten lider oldu.

"ARARSA, GÖRÜŞÜRÜZ"

Gazze'de savaşının başladığı günden bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında bir görüşme gerçekleşmedi. Erdoğan diplomasiyi önceleyen ve kurduğu diyaloglarla ön plana çıkan bir lider. Ama ne zaman Biden ile görüşme sorulsa, her defasında "Benim Biden'ı aramam şık olmaz." dedi. Erdoğan hem 12 Kasım'da Suudi Arabistan dönüşünde hem 8 Aralık'ta Yunanistan gezisinden sonra Biden'la görüşme konusunda "Bizi ararsa görüşürüz. Benim aramam şık olmaz." diye konuşmuştu.

"BIDEN, ERDOĞAN'I ARAYACAK"

Zira Biden, Gazze'deki savaşının başından itibaren Türkiye'yi ve Erdoğan'ı devre dışı bırakmaya çalıştı ama başarılı olamadı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Biden'la Erdoğan arasında kısa bir süre içinde telefon görüşmesi gerçekleşeceğini söyledi:

"Sanıyorum Erdoğan'ın mesajları Beyaz Saray tarafından alınmış olmalı ki; Biden'ın Erdoğan'ı araması ve iki liderin birkaç gün içinde telefonla görüşmeleri bekleniyor."

İki liderin görüşmesinin ana gündem maddesi hiç şüphesiz Gazze olacak. Hem kalıcı ateşkesin sağlanması hem savaş sonrası Gazze'nin statüsü ele alınacak. Türkiye ile ABD arasında F-16'ların satışı ve İsveç'in NATO'ya üyeliği konuları da masaya yatırılacak.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 41
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Utanmaz hırsızlar vampirler kargaşa savaş çıkarıcılar ne yüzle dünyaya bakıyorlar hiç ahlak yok bunlarda
    Cevapla
  • Türkiye 7 ay önce Şikayet Et
    başka ülkeyle gizli anlaşma yapalım abd nin gardını düşürelim
    Cevapla
  • ÇAVUŞLU...... 7 ay önce Şikayet Et
    bu büyük gavurun amacı Türkiye'yi savaşa sokmak Bunlar dan bize Müslümanlara Kesinlikle hayır yok onlar tek millet onların dinine geçmedikçe onlar sizden razı olmaz buyuruyor Allah Celle Celalühü
    Cevapla
  • Hagsgsg 7 ay önce Şikayet Et
    Niye f35 değilde 16 biz o paraları f35 için vermiştik f16 değil yunanistana f35 veren abd siyonistleri bize vermiyorlar Allah belalrini versin tez vakitte en dip kuyuları görsünler özellikle gazzeli o can çekişen yaralı çocuklardan bin beter olsun uluya uluya acıdan gevşesinler inşallah
    Cevapla
  • Süleyman 7 ay önce Şikayet Et
    ZALİMİN BAŞI BİDEN VE NETANYAHU ZALİMLERİ NEREDE ZALİM VARSA RABBİMİN LANATİ BÜTÜN ZALİMLERİN ÜZERİNE OLSUn AMİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde