Lübnan'dan Gazze için "küresel greve" destek için sokaklar boş kaldı

Lübnan, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler için gerçekleştirilen küresel greve destek verdi.

GİRİŞ 11.12.2023 13:15 GÜNCELLEME 11.12.2023 13:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Lübnan, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler için gerçekleştirilen küresel greve destek verdi.

Lübnan Bakanlar Kurulunun "küresel greve" destek kararının ardından bugün tüm devlet kurumları ve belediyelerin yanı sıra özel bankalar, okullar ve büyük ticari işletmeler kepenk indirdi.

Başkent Beyrut'taki birçok özel işletme ve kafe de Filistinliler ile dayanışma amacıyla çalışmalarına ara verdi.

Grev nedeniyle bazı ticari taksi ve halk otobüsleri de kontak açmazken, kent genelinde araç trafiği de büyük oranda azaldı.

KÜRESEL GREV ÇAĞRISI

İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını durdurmak için Müslüman ülkeler başta olmak üzere tüm dünyada 11 Aralık'ta "küresel grev" çağrısı yapılmıştı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, dün yaptığı açıklamada, Gazze, Filistin ve Lübnan'ın güneyindeki köy sakinleri ile dayanışma için küresel grev çağrısına yanıt olarak 11 Aralık'ta tüm devlet kurumları ve belediyeleri tatil ettiğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Kıtmir* 4 ay önce Şikayet Et
    visa ve mastercardları kırıp boykot edilmeli siyonist finans ticaret yapısına büyük darbe vurulmalı tüm insanlık esararetten kurtulma zamanı gelmistir.birçok intihar ve cinayetlerin sebebi olan kredi kartları uzerinden zalim siyonistler insanları sömürmektedir.
    Cevapla
  • Nokta 4 ay önce Şikayet Et
    Yahudi mallarını boykot etseniz daha anlamlı olur.
    Cevapla
  • Kıtmir* 4 ay önce Şikayet Et
    bankadan aylık maaşını nakit olarak çekin sonra visa ve mastercardlarınızı kırın.Ateşkes ve özgür bir filistin oluncaya dek nakit parayla alışveriş yapın.ayrıca Bankanıza kayıp başvurusunda bulunup yoğun tepkinizi gösterin.siyonist finansal yapı çökmeli ve ona uşaklık eden idarecilerde alt tabaka olarak gördükleri hallkı bir daha hafife almasınlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri