Son dakika... ABD'li kritik isimden bomba 'Türkiye' itirafı: Bu bir skandal!

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye’ye F-16 satışı konusunda Washington’a çağrıda bulundu. Jeffrey, “ABD bu konuda hızlıca adım atmalı” dedi.

GİRİŞ 12.12.2023 06:36 GÜNCELLEME 12.12.2023 09:20
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsveç'in NATO üyeliğinin TBMM’de onaylanması ile ABD Kongresi’nde Türkiye’ye F-16 satışının onaylanması konusunda eş zamanlı adım atılması teklifini değerlendirdi.

Jeffrey, "Bu ABD için iyi, bu Türkiye için iyi, Amerikan endüstrisi için iyi, NATO'nun savunması için iyi ve elbette İsveç’in NATO üyeliğine yardımcı olacaktır. Bu konuşmalarda nerede olduğumuzu anlamıyorum ama hızlıca ilerlemeliyiz" ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN ADIMLAR ATMAMASI SKANDAL"

DOHA Forumu’nda CNN Türk'ün sorularını yanıtlayan Jeffrey, "ABD'nin hala daha F-16 satışı anlaşmasını sonuca erdirecek adımlar atmamış olması skandal" dedi.

“TOP AMERİKA’NIN SAHASINDA”

Jeffrey, "Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç’in NATO’ya katılım protokolünü imzalayıp meclise gönderdi ve TBMM bunun üzerinde düşünüyor. Benim anladığım o ki, TBMM, ABD’nin F-16’larla ilgili ne yapacağına dair daha fazla bilgi sahibi olmadan ilerletmeyecek ve bunu anlıyorum. Dolayısıyla top ABD tarafında ve şimdi harekete geçmeliyiz" sözlerini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    vermeyin katil terörist işkalci siyonist abd ihtiyacımızda yok Başkan sizi işaret parmağında oynatıyor. Bizim başkan Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Skandal tabi hırsızlık yılların para kaybını da giderin ödemeli yapın o savaş kışkırtmalarını da bırakın medeni olun
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    mmu bir prototip.yani özel üretim.seri üretim 2028 lerde
    Cevapla
  • AziliMasum 4 ay önce Şikayet Et
    arkadaş bizim MMU uçak yok mu? Ne dileniyo bunlar yok f-35, yok f-16 yok eurofigter felan. yoksa MMU bir yalan mı?
    Cevapla
  • Akil 4 ay önce Şikayet Et
    Mmu 2028 de envantere girecek, lütfen bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım. 2028 yılına kadar ihtiyaç duyulan yeni uçak almamız gerekiyor
    Cevapla
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Sus lan abidik gubidik otuyorsun simdimi aklina geldi zottirikler yikilin karsimizdan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!