Çığ gibi tepki yağmıştı: Zara çark etti

İspanyol giyim markası Zara, yayınladığı reklam fotoğraflarına gelen tepkilerin üzerine kampanyanın Temmuz ayında tasarlandığına dair bir "özür mesajı" yayınladı.

GİRİŞ 12.12.2023 14:12 GÜNCELLEME 12.12.2023 14:29
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

İspanyol giyim markası Zara tüm dünyadan tepki toplayan reklam görüntülerine karşı komik bir "özür mesajı" yayınladı.

Giyim markası Zara'nın yeni koleksiyonuna ilişkin yayınladığı fotoğraflardaki enkaz ve ceset maketleri, sosyal medyada Filistin'e gönderme olarak yorumlanmıştı.

Türkiye dahil 93 ülkede 2.200'ün üzerinde mağazası bulunan hazır giyim şirketi Zara'nın yeni reklam kampanyası ile tanıttığı son koleksiyonu sosyal medyada büyük öfkeye neden olmuştu.

Ayrıca Zara'nın tasarımcılarından birinin daha önce de Filistin karşıtı İslamofobik yorumlar yapan Vanessa Perilman'ın olduğu ortaya çıkmıştı.

TEMMUZ AYINDA TASARLANDI İDDİASI

Zara Instagram hesabından yayınladığı mesajında reklamın Temmuz ayında tasarlandığını ve Eylül ayında fotoğraflandığını iddia etti.

Zara kampanya fotoğraflarından rahatsızlık duyan müşterileriyle ilgili "niyetimiz bu değildi" mesajı paylaşarak "Zara bu yanlış anlaşılmadan üzüntü duyuyor ve herkese derin saygımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 58
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz
    Cevapla
  • Emine kabakci 4 ay önce Şikayet Et
    düşmanlar gorevlerini yapıyor asıl biz ne yapıyoruz onu soralım kendimize Filistin e saldırı olunca bir kaç ay boykot sonrasında unutup gidiyoruz aynen devam ediyoruz amaya onların ürünlerini almaya onlari biz dünyanın en zengini yaptık Rabbim ümmette puyanmayı bir araya gelmeyi nasip etsin inşallah
    Cevapla
  • Sevim İnegöl 4 ay önce Şikayet Et
    Haklı Zara. Ne yapsalar hiç tepki yok. Yine koşa koşa sıra beklemeye gidiyoruz. Onlarda bildiğini okuyor işte. Niye kızıyoruz ki?
    Cevapla
  • Emekli 4 ay önce Şikayet Et
    o kefenlerin içine bu reklamı hazırlayan ve buna musade eden vicdansızlar girsin inşallah
    Cevapla
  • Mesut Arslanoğlu 4 ay önce Şikayet Et
    Gavur gavurluğunu yapıyor şaşırmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Pınar 4 ay önce Şikayet Et
    Çırpındıkça batacaklar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...