Netanyahu, savaş sonrası Gazze'nin İsrail askeri kontrolü altında olacağını söyledi

Netanyahu İsrail Kamu Yayın Kurumu'na yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin savaştan sonra İsrail askeri kontrolü altında olacağını söyledi.

GİRİŞ 12.12.2023 14:04 GÜNCELLEME 12.12.2023 14:43
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İsrail Kamu Yayın Kurumu'na yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin savaştan sonra İsrail askeri kontrolü altında olacağını söyledi. 

“Şerit İsrail askeri kontrolü altında olacak. Savaştan sonra Gazze'de sivil bir yönetim faaliyet gösterecek ve Şeridi Körfez devletlerinin öncülüğünde rehabilite edilecek. Netanyahu, "Uluslararası baskıya boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Netanyahu ayrıca hükümetinin işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin Yönetimi güçlerine karşı bir savaş olasılığını göz ardı etmediğini ve böyle bir olaya yanıt vermek için acil durum planları yaptığını da söyledi.

SAVAŞTA SON DURUM

İsrail’in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 7 bin 700'ü çocuk, 5 bin 150'si kadın olmak üzere 18 bin 205 Filistinli öldü. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 104’ü karadan işgal sürecinde olmak üzere 433 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım’da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada” 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 275 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Lübnan'daki Hizbullah'ın sınır hattındaki çatışmalarında ise 23 Lübnanlı sivil, 100 Hizbullah mensubu ve 5 İsrailli sivil ile 6 İsrail askeri öldü.

Gazze’de silah zoruyla abluka altında yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bi tane delikanlı çıkmadı, dünyada bir tane delikanlı adam çıkmadı, şu netanyahunun kafasına sıkacak. beynini patlatacak
    Cevapla
  • Adil 4 ay önce Şikayet Et
    Tek Kişi Kalsa Dahi Kudüs Yalnız Bırakılmayacak
    Cevapla
  • -Gözlemci 4 ay önce Şikayet Et
    Gazze Filistin yopraşı yerleşimci İrail yönetimine giremez...İsrail'e artık toprak verilemez devlet kurdurulamaz İsrailliler derhal sıydalı Joe Biden'in ülkesine ABDye serpişirilmelidir.....
    Cevapla
  • Baybars _34 4 ay önce Şikayet Et
    Senin o boynunu kıracağız Allah'ın izniyle, hem de çok yakında zalim kâfir!
    Cevapla
  • Mersinli 4 ay önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi