Arnavutluk'tan Bayraktar TB2 açıklaması

Arnavutluk Başbakanı Rama, "Bu; askeri, polis ve sivil görevlerde kullanılan en gelişmiş uçuş teknolojisi olan Bayraktar dronlarının bir görüntüsüdür" ifadeleriyle SİHA'ların çok yakında ordularına dahil edileceğini açıkladı.

GİRİŞ 12.12.2023 23:26 GÜNCELLEME 13.12.2023 09:47
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sosyal medya hesabında Bayraktar TB2 SİHA'nın görüntüsünü paylaşan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülke topraklarının savunmasında en ileri teknolojiyi kullanmada kararlı olduklarını vurguladı.

"EN GELİŞMİŞ UÇUŞ TEKNOLOJİSİ"

Rama, "Bu; askeri, polis ve sivil görevlerde kullanılan en gelişmiş uçuş teknolojisi olan Bayraktar dronlarının bir görüntüsüdür. Bayraktar çok yakında silahlı kuvvetlerimizin bir parçası olacak." ifadelerini kullandı.

"ÖZEL BİR ÖNEM TAŞIYOR"

Başbakan Rama, şunları kaydetti:

"Arnavutluk'un bu insansız hava araçlarından oluşan filoyla tamamlanması, ulusal güvenlik stratejisi, askeri stratejiden kaynaklanan yükümlülükler ve NATO'nun kapasite hedeflerine uyum açısından hem bizim hem de ittifakın ulusal güvenliği açısından özel bir önem taşıyor."

Aralık 2022'de Arnavutluk ile Türkiye stratejik ortaklığının bir ürünü olarak, Bayraktar TB2 SİHA filosunun satın alınmasına yönelik sözleşme imzalamıştı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Kamil 4 ay önce Şikayet Et
    Arnavutluk'tan ortak askeri üs kurulması konusunda 100 yıl kalıcı bir bölge istemeliyiz . Çok stratejik bir bölgede Balkanların göbeğine yerleşmeliyiz . Hem Deniz hem Kara hem de Hava lojistiği imkanı harika olmalıdır .
    Cevapla
  • Eser 4 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru balkanlarda üs kurarak söz hakkı elde etmeli ve ülke güvenliğini artırmak gerek
    Cevapla
  • Yavuz 4 ay önce Şikayet Et
    Cahapeden kurtulalım daha neler üreteceğiz biz hainsin bir Türkiye için
    Cevapla
  • Cem 4 ay önce Şikayet Et
    Aynen kardesim dogru soyluyorsun bu cahape degilmiydi ekmegi karneyle dagitan. 20 yildan beri millet ekmek yemiyor sahur u bile disarda yiyor. Cahapeden kurtulmamiz gerek
    Cevapla
  • Zeki Amatersten 4 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle kardeşim. 20 yılda memleketi ne hale getirdiler. Memleketin yarısı çoluğuna çocuğuna doğru dürüst et yediremez, kirasını, kredi kartını ödeyemez hale geldi. Önümüzdeki yıl daha da kötü olacak. Bu cahapeden kurtulma zamanı geldi.
    Cevapla
  • Yiğit 4 ay önce Şikayet Et
    Arnavutköy ,arnavut kaldırımı,arnavut böreği biz kardeşiz
    Cevapla
  • Yavuz... 4 ay önce Şikayet Et
    Adamlar Arnavut u bilmiyorlar. Alabania diyorlar. Arnavutluk u biz kullanıyoruz.
    Cevapla
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    Resim reaper
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bu bayraktar değil..
    Cevapla
  • Uzaylı 4 ay önce Şikayet Et
    Evet alttaki resim tb2 değil.
    Cevapla
  • İbrahim.k 4 ay önce Şikayet Et
    BayraktarTB2 SATCOM uydu kontrollü yani.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!