Açıldığı gibi anında kapatma kararı aldılar! Finlandiya'da yetkililer acil harekete geçti

Geçtiğimiz ay sınır kapılarının 9'undan 8'ini kapatarak Rusya'dan gelecek düzensiz göçü durdurmak için girişimde bulunan Finlandiya, sınırları açtıktan saatler sonra yeniden kapattı.

GİRİŞ 15.12.2023 07:04 GÜNCELLEME 15.12.2023 09:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya üzerinden gelen düzensiz göçmen akınıyla mücadele için 24 Kasım’da olan 9 sınır kapısından 8’ini kapatan Finlandiya, bugün kısa süreliğine açtığı 2 sınır kapısını yeniden kapatma kararı aldı.

SIĞINMA TALEPLERİ GELDİ

Finlandiya Sınır Muhafızları, sınırların kapatılmasıyla göç akınını durduğu ancak bugün kapalı olan 8 sınır kapısından 2’sinin açılmasıyla yaklaşık 36 kişinin sığınma talebinde bulunmasıyla yeniden başladığını belirtti.



"SINIRIN TAMAMINI KAPATACAĞIZ"

Finlandiya İçişleri Bakanı Mari Rantanen ise parlamentoda yaptığı konuşmada, "Artık olay yeniden başladı ve sınırın tamamını kapatacağız" dedi.

Finlandiya, kapalı olan Vaalimaa ve Niirala sınır kapılarını bugün yeniden açmış ve 14 Ocak'a kadar açık tutmayı planlıyordu.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • ünal 4 ay önce Şikayet Et
    fillan diye hheryeri ülke olsa neolue bizdeki mülteci kadar nüfusları var uydu devlet
    Cevapla
  • zafer gülten 4 ay önce Şikayet Et
    ayakkabı mağazasındayım,alacağım kışlık ayakkabı için satıcıyla pazarlık yapıyorum,tam fiat 470 tl den 400 tl ye inecekken bi mülteci geliyor,benim 470 den 400 e düşürdüğm ayakkabılardan 470 tl ödeyip alıyor,ve satıcı indirimden vazgeçiyor heryerde bize zararları var
    Cevapla
  • Kul insan 4 ay önce Şikayet Et
    Etiket herkes için adalet
    Cevapla
  • Muradiye yalcin 4 ay önce Şikayet Et
    Güzel bir karar almislar tebrik ederim adamlar kendi devletini düsünüyor
    Cevapla
  • Ehh 4 ay önce Şikayet Et
    Darısı Türkiye'ye....yol geçen hanı gibi oldu !!!!
    Cevapla
  • derviş 4 ay önce Şikayet Et
    36 kişi mi puhaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri