Papa'dan dünyaya Gazze çağrısı: Çok ciddi ve acı verici haberler alıyorum

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gazze'den çok ciddi ve acı haberler almaya devam ettiğini belirterek, silahsız sivillerin bombalanıp vurulduğunu söyledi.

GİRİŞ 17.12.2023 15:52 GÜNCELLEME 17.12.2023 16:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Papa, geleneksel pazar duasını Aziz Petrus Meydanı'na bakan ofisinin penceresinden gerçekleştirdi.

Duanın ardından dünya meselelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Papa Franciscus, "Ukrayna'da, Filistin'de, İsrail'de ve diğer çatışma bölgelerinde savaşlardan acı çeken kardeşlerimizi unutmayalım. Noel'in yaklaşması, barış yollarının açılması çabalarını güçlendirsin." dedi.

Gazze'deki gelişmelere de değinen Papa, "Gazze'den çok ciddi ve acı verici haberler almaya devam ediyorum. Silahsız siviller bombalanıyor ve vuruluyor." diye konuştu.

İsrail ordusunun Gazze’de Hristiyanları ve kiliseleri hedef almasından söz ederken "terör" ifadesini kullanması dikkati çeken Papa Franciscus, "Bir anne ve bir kızı; Nahida Halil Anton ve kızı Samar Kamal Anton, tuvalete gittikleri sırada keskin nişancılar tarafından öldürüldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Rahibe Teresa'nın rahibelerinin evi hasar aldı, jeneratör vuruldu. Bazıları, ‘Bu terör, bu savaş.’ diyor. Evet, bu savaş, bu terördür." yorumunu yaptı.

Papa, inananları barış için dua etmeye çağırdı.

Kudüs Latin Patrikhanesi'nden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılarında Hristiyanları ve kiliseleri de hedef aldığı bildirilmişti.

Açıklamada, İsrail ordusunun keskin nişancılarının Rahibeler Manastırı'na doğru yürüyen iki kadını öldürdüğü belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • HAKPEREST 4 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir. Kafirden müslümana dost olmaz. Kafirlerin usul, esas ve müesseselerinden de bize hiçbir fayda gelmez. Çare-i Necatımız bellidir: Kurana ve Sünnet-i Seniyyeye sımsıkı sarılmak, vesselam...
    Cevapla
  • Filistinli ZAZA 4 ay önce Şikayet Et
    hepiniz aynısınız papaaaas
    Cevapla
  • Kutahyali 4 ay önce Şikayet Et
    Vay üçkağıtçı papa olan oldu acak farkına varmış by papaz yaşasın Cehennem sizler için
    Cevapla
  • Kacarova 4 ay önce Şikayet Et
    Vay lgbt'li papa vay,lgbt evliligine yeşkl ışık verenden nesi ciddi olabilirki,sözü olsun
    Cevapla
  • EMEKLİ 4 ay önce Şikayet Et
    Günaydın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması