Rusya'dan NATO'ya Finlandiya resti! Putin emri verdi: Askerlerimizi sevk edeceğiz!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yılın başlarında NATO'ya katılmasının ardından komşu Finlandiya ile "sorunlar" yaşanacağı uyarısında bulundu.

GİRİŞ 17.12.2023 23:25 GÜNCELLEME 18.12.2023 10:20
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Finlandiya'nın NATO'ya katılımı kuzey Avrupa'daki güvenlik manzarasında büyük bir değişime işaret etti ve ittifakın Rusya ile olan sınırını yaklaşık bin 300 kilometre arttırmış oldu.

Bu aynı zamanda NATO'nun genişlemesine karşı uzun süredir uyarıda bulunan Putin için de adeta bir darbe oldu. 

"ONLAR FİNLANDİYA'YI ALIP NATO'YA SÜRÜKLEDİLER"

Rus devlet televizyonu Russia 1'e konuşan Rus lider, Batılı devletlerin Finlandiya'yı NATO'ya sürüklediğini ifade etti. Putin: "Onlar (Batı) Finlandiya'yı aldılar ve NATO'ya sürüklediler! Neden, Finlandiya ile herhangi bir anlaşmazlığımız mı vardı? Yirminci yüzyılın ortalarında yaşanan toprak anlaşmazlıkları da dahil olmak üzere tüm anlaşmazlıklar uzun zaman önce çözüldü." dedi.

"SORUN YOKTU AMA ŞİMDİ OLACAK"

Rus devlet televizyonu Russia 1'e yaptığı açıklamalarda Putin, "Sorun yoktu, ama şimdi olacak, çünkü şimdi orada Leningrad askeri bölgesini oluşturacağız ve kesinlikle askeri birlikleri orada yoğunlaştıracağız" dedi.

Rusya'nın "NATO ülkeleriyle savaşmak için ne ekonomik, ne siyasi, ne de askeri hiçbir nedeni, hiçbir çıkarı, hiçbir jeopolitik çıkarı olmadığını" söyleyen Rus lider, Moskova'nın NATO ülkelerinde herhangi bir toprak talebi olmadığını da sözlerine ekledi.

Putin'den Biden'a yanıt: Tamamen saçmalık

"NATO İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Putin, "Onlarla (NATO ülkeleriyle) ilişkileri bozmak gibi bir arzumuz yok, ilişkileri geliştirmekle ilgileniyoruz" diye ekledi.

RUSYA VE FİNLANDİYA ARASINDA SINIR TARTIŞMASI

Finlandiya Nisan ayında NATO'ya katılarak 31. üye oldu ve güvenlik ittifakının Rusya ile doğrudan sınırını iki katına çıkardı.

Putin Ukrayna'yı işgal etmeden önce bile NATO'nun genişlemesini sınırlandırmasını talep etmişti. Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö Mayıs 2022'de ülkesinin ittifaka katılacağını açıklarken, "Finlandiya'nın güvenlik ortamını değiştiren" şeyin savaş olduğunu söyledi.

Başvurunun ardından birkaç ay içinde Finlandiya hükümeti, Finlandiya'nın Rusya ile olan 830 millik doğu sınırı boyunca, eskiden çok az güvenlik korumasına sahip olan bariyer çitleri inşa etmek için yaklaşık 143 milyon dolar harcayacağını açıkladı.

Finlandiya, yüzlerce kişinin vizesiz geçmeye çalıştığı iddiaları üzerine bu hafta da Rusya ile olan tüm sınırını kapatmıştı.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 69
  • Vatansever 4 ay önce Şikayet Et
    Ülkemiz acil nukleer silah sahibi olmali
    Cevapla
  • Das 4 ay önce Şikayet Et
    Dünya savasi cikacak nükleer silahi olmayan ülkeler acil nükleer silah üretmeli
    Cevapla
  • Kamil 4 ay önce Şikayet Et
    Finlandiya'nın NATO üyeliği bile Rusya'yı savaşa sevk ediyorsa , bir de İsveç'in NATO üyeliğini düşünün . İşte elimizde o kadar büyük bir politik koz var , ABD'yi , Almanya ve AB ülkelerini , Türkiye'nin AB üyeliğine kabulüne ikna edebiliriz .
    Cevapla
  • Adlar 4 ay önce Şikayet Et
    Rus ya hakli ABD Nato deyip Rus yanin sinirina kadara vardi sonra Nato yapip Nato ya saldirdi diyeçek Nato nerde ne hayiri var iki ğemi ğöndermeyle olmuyor
    Cevapla
  • Kkk 4 ay önce Şikayet Et
    Düşüne düşüne bunu mu düşündün bravo sana. Rusya ve ABD zaten sınırdan, alakayı Rusya ABD'ye para karşılığı sattı. Rusya ve ABD gizli müttefik bakma sen öyle açıktan havladıklarına.
    Cevapla
  • MiSaFiR 4 ay önce Şikayet Et
    ABD'nin gittiği her YENİ yerde, çatışma olmaması İMKANSIZ !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar