Sırbistan'da erken seçimin galibi Vucic oldu

Sırbistan'da halk, erken yerel ve genel seçim için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Aleksender Vucic liderliğinde iktidardaki Sırbistan İlerleme Partisi sandıktan birinci çıktı.

Sırbistan'da erken seçimin galibi Vucic oldu
Sırbistan'da erken seçimin galibi Vucic oldu
GİRİŞ 18.12.2023 02:04 GÜNCELLEME 18.12.2023 02:11

Sırbistan'da halk, erken yerel ve genel seçim için sandık başına gitti.

Oy verme işlemi sona erdi. Sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Aleksender Vucic liderliğinde iktidardaki Sırbistan İlerleme Partisi sandıktan birinci çıktı.

ERKEN SEÇİMİN GALİBİ VUCİC OLDU

Ülkede yaklaşık 6,5 milyon seçmenin yüzde 60'ı sandık başına gitti. Bu oyların yüzde 47'ye yakınını Vucic liderliğindeki Sırbistan İlerleme Partisi aldı. Muhalefet partilerinden oluşan Sırbistan Şiddete Karşı koalisyonu yüzde 23'lük oy oranıyla ikinci oldu.

'GÜÇLÜ BİR ZAFER'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, bu sabah oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimlerden güçlü bir zafer beklediğini açıklamıştı. Vucic, “Güçlü bir zafer derken, 'Sırbistan Durmamalı' seçim ittifakının mecliste mutlak çoğunluğa ulaşmasını veya buna yaklaşmasını kastediyorum. Bunun, Sırbistan’ın refah ve başarı yolunda devam edebilmesi için önemli bir şart olduğunu düşünüyorum” demişti.

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksender Vucic, lideri olduğu koalisyonun 250 koltuklu parlamentoda çoğunluğu sağladığını duyurdu. Mayısta Sırbistan'da arka arkaya yaşanan silahlı saldırılarda 18 kişi hayatını kaybetmiş, muhalefetin çağrıları üzerine Cumhurbaşkanı Alexandr Vucic erken seçim kararı almıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...