Guardian savaşın sıçrayacağı ülkeyi yazdı: Kaçınılmaz son

Hamas bahanesi ile 73 gündür Gazze'yi bombalayan İsrail'in gözünü Lübnan'a diktiğini belirten The Guardian, 'Yeni bir savaş kaçınılmaz' dedi.

GİRİŞ 18.12.2023 16:00 GÜNCELLEME 18.12.2023 16:07
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

ABD'den aldığı destekle Gazze'yi kan gölüne çeviren İsrail, gözünü bir bölgeye daha dikti. İngiliz The Guardian, İsrail'İn Hamas bahanesi ile Gazze işgalinin ardından Hizbullah'ı da tehdit olarak gördüğünü belirtirken yeni bir savaşın kaçınılmaz olduğunu yazdı.

İsrailli başçavuş Itai Reuveni'nin sözlerini gündemine taşıyan The Guardian, "Güneyde bize yaptıklarını kuzeyde kimsenin bize yapmamasını sağlamak için buradayız" ifadelerine dikkat çekti.

Hizbullah'ın Hamas'tan daha büyük bir tehdit olarak algılanıldığı belirtilen haberde, olası bir savaşın denkleminde İran'ın da olacağına işaret edildi.

GÖZLERİNİ O BÖLGEYE DİKTİLER

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da bu fikirde olduğu hatırlatılırken İran'ın da içine girebileceği bir savaşın ABD'de alarma neden olduğu ifade edildi. Netanyahu'nun ABD'nin talebiyle bu öneriden uzak durduğu iddia edilse de İsrailli yetkililerin savaşı kaçınılmaz olarak gördüğü iddia edildi.

İsrail'in dış politikadan sorumlu eski ulusal güvenlik danışman yardımcısı ve şu anda Tel Aviv'deki Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nde görev yapan Orna Mizrahi, "İsrail ile Hizbullah arasında bir çatışma var ve eğilim çizgisi tırmanma yönünde" dedi. "Durumla ilgili en endişe verici şey bu, bu tırmanma eğilimi. Kimse tam ölçekli bir savaş istemez ama yine de oraya varabiliriz." ifadelerini kullandı.

TOPYEKÜN SAVAŞ İHTİMALİ

Orta Doğu Enstitüsü kıdemli araştırmacısı ve çatışma çözümü direktörü Randa Slim ise sınır boyunca kısasa kısas modeli ile çatışmaların yaşandığını belirtti. "Bu noktada topyekün savaşa girme kararı tamamen İsrail'in vereceği karardır. Hizbullah ve İran gerilimi istemiyor." ifadelerini kullandı.

Daha önce Savunma Bakanı Gallant ve eski başbakan Benny Gantz'ın 'dünya Hizbullah'ı geri çekilmeye zorlamazsa bunu İsrail yapacak' sözleri hatırlatıldı.

 

KAYNAK: SABAH
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 103
  • Emeklidur 4 ay önce Şikayet Et
    Hele bir hizbullaha saldırsınlar İran,israili dümdüz eder.Demedi demeyin.
    Cevapla
  • dayı 4 ay önce Şikayet Et
    İran israile birtek mermi bile sıkmaz onlar aynı tastan yemek yiyorlar.
    Cevapla
  • ismail 4 ay önce Şikayet Et
    İtrail savaşda korkaktır. İtrail uçaklarını düşürecek sistemi olan, hiç bir ülkeye savaş açamaz.... filistinin uçaksavar yapısı olsa itrail bitmişti.....
    Cevapla
  • Yunus 4 ay önce Şikayet Et
    İsrailli yetkili atom nükleer bomba atalım diyerek kastettiği yer Gazze değildir Türkiye dir. Zaten Gazzede kendisi var en ufak bir rüzgarda tüm alana yayılır radyasyon hiç kendine nükler atarmı?
    Cevapla
  • emre 4 ay önce Şikayet Et
    Bu savaş ; Filistin savaşı değil İslamiyete savaş açmışlar en Müslüman milletlerden başlayıp diğer ülkelere doğru gidiyor..
    Cevapla
  • ebabil 65 4 ay önce Şikayet Et
    kahrolsun amerikaya israile ve İngiltereye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı