Seçimi kazanan Sisi'den Gazze açıklaması

Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan mevcut Abdulfettah Sisi, Gazze'deki savaşın Mısır'ın ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğunu söyledi.

GİRİŞ 19.12.2023 11:15 GÜNCELLEME 19.12.2023 11:27
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Mısır Ulusal Seçim Kurulu'nun seçim sonuçlarını açıklamasının ardından canlı yayında açıklamalarda bulundu.

4 adayın yarıştığı ve katılımın yüzde 66,8 olduğu seçimi yüzde 89,6 oy oranıyla kazanarak 2030'a kadar Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek olan Sisi, Mısır halkını seçime katılımlarından dolayı takdir etti.

Sisi yeniden cumhurbaşkanı seçildiSisi yeniden cumhurbaşkanı seçildi

Gazze'deki savaşın Mısır'ın ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu vurgulayan Sisi, yeni görev süresindeki zorluklara dikkati çekerek, "Bu zorlukların başında doğu sınırımızda (Gazze) devam eden savaş geliyor. Özelde Mısır'ın ulusal güvenliğine, genelde ise Filistin davasına tehdit oluşturması sebebiyle, bu savaşın sürdürülmesini önlemek için tüm çabalarımızı seferber etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Mısır Cumhurbaşkanı, halkın sadece Cumhurbaşkanını seçmek için değil, aynı zamanda Gazze'ye yönelik sürdürülen "insanlık dışı savaşı reddetmelerinin ifadesi olarak oy kullandığını" söyledi. 

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 27
  • Mahmut 4 ay önce Şikayet Et
    Darbe ile başa gelen bir adam yüzde 89 oy alıyor hayret doğrusu
    Cevapla
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Isbirlikci zionist
    Cevapla
  • 0202 4 ay önce Şikayet Et
    Mısır a Sultan gerek Sultan...
    Cevapla
  • Velid 4 ay önce Şikayet Et
    "Açık oy, gizli tasnif،" İsmet dönemi Türkiye gibi..
    Cevapla
  • yurdum 4 ay önce Şikayet Et
    İslam aleminin başındakiler, ya tasmalı ya da tasmasız ABD kuklası, demokrasi putuyla seçilenler dahil !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu