ABD Ukrayna'ya yardımı kesiyor

Beyaz Saray, Kongrede Ukrayna'ya yönelik yardımların onaylanmaması nedeniyle Ukrayna için hazırladıkları yardım paketinin muhtemelen son olacağını bildirdi.

GİRİŞ 19.12.2023 15:54 GÜNCELLEME 19.12.2023 16:10
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, Kongrede Ukrayna'ya yönelik yardımların onaylanmaması nedeniyle Ukrayna için hazırladıkları yardım paketinin muhtemelen son olacağını bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, çevrim içi düzenlediği toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yılbaşından önce Ukrayna'ya yeni yardım paketi açıklayacaklarını belirten Kirby, "Bu yapıldığında, Ukrayna'ya yardım için artık fonumuz kalmayacak." ifadesini kullandı.

Kirby, Kongreye de Ukrayna'ya yönelik yardımları onaylama çağrısı yaparak, "Ukrayna'nın hala yardımımıza ihtiyacı var. Kongrenin kendi ulusal güvenlik çıkarlarımız için özgürlük ve demokrasinin yanında olmasının ve harekete geçmesinin vakti geldi de geçiyor." dedi.

UKRAYNA'YA YARDIM KRİZİ

ABD Kongresinde, Ukrayna'ya yardımlar konusunda sert tartışmalar sürerken, Senatodaki Cumhuriyetçiler, 6 Aralık'ta ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail ve Ukrayna'ya yardımları da içeren 105 milyar dolarlık bütçe talebinin oylanmasını engellemişti.

Biden, 14 milyar doları İsrail, 61 milyar doları Ukrayna için olan yardımları da kapsayan 105 milyar dolarlık bütçe talebinde bulunmuştu.

Ancak Senatodakilerin başı çektiği, ABD Kongresindeki Cumhuriyetçiler, göçmen politikasında birtakım değişiklikler başta olmak üzere istedikleri düzenlemeler yapılmadan bu bütçeyi onaylamaya karşı çıkıyor.

Beyaz Saray ve Ukraynalı bazı yetkililer ise ABD'nin Ukrayna'ya yardımları olmadan Rusya ile savaşın kaybedilebileceği uyarısında bulunuyor.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 63
  • Osmanlı torunu 4 ay önce Şikayet Et
    AMERIKA/AVRUPA BU.!! AKILLANMAYANA AKLI OLMAYANA UYGULAMALI YARI YOLDA BIRAKMA EGITIMI VERILIR.... SİBOP' LARA duyurulur...
    Cevapla
  • Mete bey 4 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna bu savasi zaten kaybedecek. Umarim da ukrayna amacina ulasamadan savas biter ve ruslar kazanir. Her yanimizi amerikanin feth etmesine gonlum razi gelmiyordu zaten.. bizim gecis yapmamiz gereken yer batı degıl asyadir
    Cevapla
  • Mehmet Çelik 4 ay önce Şikayet Et
    Amerikanın ipi ile kuyuya inen in ipi yarı yolda kesilir daha bunu öğrenemeyen kültürlü okumuş nice saf lar oldu ve olacak
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    ABD Ukrayna’yı uçbeyi gibi Rusya ile dalaştıracak şekilde Rusyanın bağrına sokup diğer taraftan da Isveç ve Finlandiya’yı da NATO’ya sokma stratejisi ile savaşı genişletip tıpkı “Saddamla İran’ı 8 sene savaştırdığı” gibi yine ülkeleri vekaleten savaştırıp uzak ABD kıt’asında göbeğini kaşıma hesabındadır.
    Cevapla
  • Maypole 4 ay önce Şikayet Et
    Finlandiya natoda yanliz!
    Cevapla
  • Kırımtay 4 ay önce Şikayet Et
    Kestiği an savaş biter doğru karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Zamanı gelmiş' diyerek o şehri uyardı: 6'nın üzerinde deprem üretebilecek faylar var
8 başlıkta kamuda tasarruf - 14 Mayıs 2024 gazete manşetleri