Lavrov'dan Gazze açıklaması

İsrail ordusunda görevli bir subay, "Gazze'nin tamamını Beyt Hanun gibi yapacakları" tehdidinde bulundu.

Lavrov'dan Gazze açıklaması
Lavrov'dan Gazze açıklaması
GİRİŞ 20.12.2023 17:13 GÜNCELLEME 20.12.2023 17:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Gazze Şeridi'nde akan kanın durdurulması ve insani yardımın sağlanması için gerekli koşulların oluşturulmasının öncelikli olduğunu belirterek, "Bölgedeki halkın çektiği acılar, İsrail'in uyguladığı abluka sonucu daha da ağırlaşıyor." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen Rus-Arap İşbirliği Forumu düzenlendi.

GAZZE'DE ŞİDDET BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BOYUTA ULAŞTI

Foruma katılan Lavrov, burada yaptığı konuşmada, Filistin-İsrail meselesinin olduğu bölgedeki durumun "keskin" şekilde kötüleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Burada her gün gözlemlediğimiz şiddet, benzeri görülmemiş feci boyuta ulaştı. On binlerce ölü ve yaralı var. Bunların birçoğu Gazze Şeridi'ndeki siviller, özellikle de çocuklar ile kadınlar. Bölgedeki halkın çektiği acılar, İsrail'in uyguladığı abluka sonucu daha da ağırlaşıyor. Akan kanın durdurulması ve ihtiyaç sahibi herkese gerekli insani yardımın sağlanması için gerekli koşulların oluşturulması öncelikli."

ABD'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanmasını talep eden kararın kabul edilmesi yönündeki girişimlerine karşı çıktığına dikkati çeken Lavrov, "ABD, tek taraflı tavır sergiliyor, her türlü süreci ve girişimi gasbetmeye çalışıyor." dedi.

Lavrov, Arap ortaklarıyla mevcut durumun uzun vadeli istikrara kavuşturulması ve meselenin diplomasi yoluyla çözülmesi için girişimlerde bulunduklarını dile getirerek, "Meseleye sebep olan adaletsizlik ortadan kaldırılıncaya ve Filistin halkı, BMGK ve BM Genel Kurul kararlarının öngördüğü 1967 sınırları içerisinde başkenti Doğu Kudüs ile kendi bağımsız devletini kurma hakkını kullanana kadar şiddetin devam edeceği aşikar. Yalnızca uluslararası hukuka dayalı böyle dengeli bir yaklaşım sürdürülebilir barışa yol açabilir." diye konuştu.

Barış müzakere sürecinin başlatılması gerektiğini vurgulayan Lavrov, uluslararası kararların uygulanmasını sağlayacak ortak diplomatik mekanizmaya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Segl 4 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun inşallah Ukrayna da da savaşı kazanırlar. Çünkü Ukrayna İsrail'e müslüman kanı döksün diye asker gönderdi
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Nerde siyonist var orda lanetlenmiş zalim bir toluluk var ukraynayida bu zalim soytari ateşe atti.Oy verirken akilli olmak lazim.
    Cevapla
  • çıraklık magduru 4 ay önce Şikayet Et
    ABD orta doğudan defolmadıkça buralara huzur gelmez
    Cevapla
  • erbu 4 ay önce Şikayet Et
    rusya bidenın tuzağına düştü şimdi başı belada, ama şimdi elinde çok önemli bir fırsat var intikam alabilmek için ama kös kös duruyor. buda demek ki o da israili destekliyor
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlara inanmayın küfür tek millettir. Kamera karşısında başka, kapalı kapılar ardında başka bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunan basını: Fatih Terim kovuluyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'ye ne zaman gidecek? Özgür Özel'den açıklama geldi