Hamas'tan İsrail'in liderlerini öldürme tehdidine cevap

Hamas, İsrail Dışişleri Bakanı Cohen'in, Hamas lideri İsmail Heniyye ve selefi Halid Meşal'i "ortadan kaldırmak için çalışacakları" yönündeki açıklamasını, "Tel Aviv'in sahada Kassam Tugayları ile mücadelede yetersiz kalmasına" bağladı.

GİRİŞ 21.12.2023 17:21 GÜNCELLEME 21.12.2023 17:28
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in, Hamas lideri İsmail Heniyye ve selefi Halid Meşal'i "ortadan kaldırmak için çalışacakları" yönündeki açıklamasını, "Tel Aviv'in sahada Kassam Tugayları ile mücadelede yetersiz kalmasına" bağladı.

Rişk, İsrail Dışişleri Bakanı Cohen'in, Heniyye ve Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Meşal'e yönelik tehdidine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KASSAM TUGAYLARI İLE MÜCADELEDE YETERSİZ KALDIKLARINI GÖSTERİYOR

Tehdide tepki gösteren Rişk, "Cohen'in Heniyye ve Meşal'e yönelik suikast düzenleme tehdidinin temsil ettiği küstah siyasi çıkarımların saçmalığı bir yana, bu onların resmi iflaslarını ve sahada Kassam Tugayları ile mücadelede yetersiz kaldıklarını yansıtıyor." ifadelerini kullandı.

"ŞEHADET İSTEĞİ AKILLA ANLAŞILMAZ"

Düşmanlarının kendilerini anlamadığını belirten Rişk, "(İsrail) Tüm Hamas liderlerinin şehadeti Allah'ın nimetine ve cennetine kesin olarak inanan bir imanla istediklerini bilmiyor. Bu, onların (Hamas üyelerinin) benimsedikleri İslami bir değerdir, akılla anlaşılmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de insani yardımların engelsiz erişimi için çatışmalara ara verilmesi talep edilen karar tasarısı oylamasının anlaşma sağlanamadığı için üçüncü kez ertelenmesine de değinen Hamas yetkilisi, ABD'nin veto tehdidinin, BM'nin Gazze Şeridi'ne yardım girmesi kararını bir kez daha ertelediğini vurguladı.

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, "ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin bombalar ve açıklıkla Filistin halkını iki kez öldürdüğünü ve siyasi geleceğini (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun aptallığının insafına bıraktığını" kaydetti.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, İsrail'in Kanal 13 televizyonuna yaptığı açıklamalarda "Meşal ve Heniyye'yi ortadan kaldırmak için çalışacağız; doğal ölümle ölmeyecekler." demişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 42
  • M.i 4 ay önce Şikayet Et
    Onların yani mücahit kardeşlerim ölmeyecekler o pis ağzının yakışmadığı kelime ile ifade edilir onlar şehadet şerbeti içerek Şehitlik makamlarına gidecek Rahmanı Rahime kavuşacaklar ama sizler zalimler cüruhû bu dünyada da rahat olamayacaksınız ahirette de sizin ölümünüz Firavun ve şaron sonudur unutmayın
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR.
    Cevapla
  • Arif Karahan 4 ay önce Şikayet Et
    Asgari barış şartları.... Bütün Filistinli tutsaklar bırakılmalı, Gazze Şeria koridoru açılmalı, Türkiye- Mısır garantör olmalı, 20 milyar dolar tazminat ödetilmeli... İşte şartları hem de en hafifi...
    Cevapla
  • Arimli 4 ay önce Şikayet Et
    İsrail in katliam planlayıcısı uygulayıcısı yöneticileri sizin ölümünüz doğal yollardan mı olacak zannediyorsunuz siz cinayet işleyip hesabı vermeyeceksiniz öylemi buna inanan aptallar
    Cevapla
  • Alp Eren 4 ay önce Şikayet Et
    En büyük güç DUA, "Allah cc. katil siyonist terör örgütü (SiTO)nü ve yardımcılarını kahr-u perişan eylesin, birbirlerini gebertsinler, Mazlumların, Mücahidanın ve Müslümanların yar ve yardımcısı olsun", duaya ve boykota devam! La galibe illallah!
    Cevapla
  • Adsız 4 ay önce Şikayet Et
    Amin amin amin amin amin amin amin amin amin amin amin amin ecmain
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları