Sisi, İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüştü! Gazze'de ateşkes sağlanacak mı?

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah esi-Sisi, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'la, Gazze'de sürdürülebilir ateşkesin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Sisi, İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüştü! Gazze'de ateşkes sağlanacak mı?
Sisi, İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüştü! Gazze'de ateşkes sağlanacak mı?
GİRİŞ 21.12.2023 19:32 GÜNCELLEME 21.12.2023 19:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi, başkent Kahire'de, Cameron'u kabul etti.

Görüşmede, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, İngiltere'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tarık Ahmed ve İngiltere'nin Kahire Büyükelçisi Gareth Bayley de hazır bulundu.

Cameron'un, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın, yeniden Mısır Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Sisi'yi tebrik ettiği mektubu cumhurbaşkanına ilettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

İkili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meselelerin ele alındığı görüşmede, Cameron, bölgenin barış ve istikrarını korumada oynadığı rolden ötürü Mısır'a teşekkürlerini sundu.

MISIR VE İNGİLTERE, GAZZE'DE SÜRDÜRÜLEBİLİR ATEŞKES KONUSUNDA MUTABIK

Görüşmede, Sisi ve Cameron, Gazze'de sürdürülebilir ateşkesin sağlanması, halkın insani ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek miktarda yardım girişinin yapılması ve bu şekilde Gazze'deki insani trajedinin sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti.

İkili ayrıca, Filistinlilerin tehcirini reddettiklerini ve çatışma çemberinin bölgedeki diğer ülkeleri kapsayacak şekilde genişlemesini önlemek için çalışmanın önemini vurguladı.

Sisi görüşmede, uluslararası toplumun, Filistin meselesinin adil ve kapsamlı bir çözüme kavuşturulması için kararlı bir şekilde çalışması gerektiğini dile getirdi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    yeni emirler almıştır babalardan.
    Cevapla
  • Selahattin Çakmak 4 ay önce Şikayet Et
    Gazze Allah a emanet Yüce Rabbimiz yardım etsin ne müslümanlar dan nede insanlardan bir yardım edilebildi su bile ulaştırılamiyor mahsunlar insanlar dan ne beklesin ah müslümanlar vah müslümanlar ne oldu bize
    Cevapla
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Bu camarun Denen eli kanli katil yine sahnelerde irak savasinin mimarisi bu katil milyonlarca muslumani katletti bu ingilizi tutuklayin gebertin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...