ABD'den Kaşıkçı'nın eşi için flaş karar: Çarpıcı Türkiye detayı

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Kaşıkçı'nın eşi Hanan Elatr'ya ABD tarafından 28 Kasım'da daimi oturma izni verildi. Elatr, Türkiye'den de Kaşıkçı'ya ait elektronik cihazların kendisine teslim edilmesini istedi.

ABD'den Kaşıkçı'nın eşi için flaş karar: Çarpıcı Türkiye detayı
ABD'den Kaşıkçı'nın eşi için flaş karar: Çarpıcı Türkiye detayı
GİRİŞ 22.12.2023 15:49 GÜNCELLEME 22.12.2023 17:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 5 yıl önce öldürülen Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın eşi Hanan Elatr'ın ABD'ye yaptığı sığınma başvurusu kabul edildi.

ABD istihbaratı, cinayetle ilgili değerlendirmesinde, Suudi gazetecinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın onayıyla öldürüldüğü sonucuna varmıştı. Hanan Elatr, güvenliğinden endişe ederek Ağustos 2020'de ABD'ye gitmiş ve sığınma başvurusunda bulunmuştu. Elatr'ın başvurusu kabul edildi ve kendisine 28 Kasım'da ABD tarafından daimi oturum izni verildi.

ELATR: BENİM İÇİN BİR KAPI AÇTILAR, ARTIK KORKMAYACAĞIM

Konuya ilişkin BBC'ye konuşan Elatr, başvurusuyla ilgili olarak, "Cemal'in hayatına son verdiler, benim hayatımı da mahvettiler ancak kazandık." ifadelerini kullandı.

Hanan Elatr, ülkesi Mısır'a ya da 25 yıldan uzun süre yaşadığı Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) can güvenliği olmayacağını söylemişti. Dubai merkezli Emirates Havayolları'nda kabin görevlisi olan Elatr, ABD'nin Maryland eyaletinde yaşıyor ve sığınma başvurusunun sonucunu bekliyordu. Elatr'a Ekim 2021'de ABD'de çalışma izni verilmişti. ABD Başkan Joe Biden ve yönetimine minnettar olduğunu söyleyen Elatr, "Benim için bir kapı açtılar. Artık korkmayacağım." açıklamasında bulundu.

ELATR, TÜRKİYE'DEN KAŞIKÇI'NIN ELEKTRONİK CİHAZLARINI İSTİYOR

Hanan Elatr, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi nedeniyle Suudi Arabistan'dan tazminat talep ediyor; Türkiye'den de Kaşıkçı'ya ait elektronik cihazların kendisine teslim edilmesini istiyor.

Elatr, Pegasus isimli casus yazılımı geliştiren İsrail şirketi NSO Group'a dava açmayı da düşünüyor. Pegaus'un dünya çapında otoriter yönetimlere satıldığı iddia ediliyor. BBC iddialarla ilgili olarak NSO Group'la iletişime geçti ancak şirketten yorum taleplerine yanıt alamadı. Şirket daha önce suçlamaları reddetmişti. Elatr'ın avukatı Randa Fahmy ise, "Cemal için adaleti, Hanan için de barışı ve adaleti tesis etmekte kararlıyız." dedi

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Kaşıkçınin dijital ayak izine karşılık vatandaşlık satmışlar. Kesin bu suikastinda bir yerinde gavurlar var
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bu bayan ilk eşi çocuklarıda var ayrılmışlar Türk olan ikinci eşi olacaktı
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Cemal Kaşıkçı bir türk bayanla nışanlı değilmiydi ? öldürüldüğü s.arab. konsolosluğa evlilik işlemleri için gitmişti.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    birgun pisman olursun gittigine
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    zaten abd ye norman biri gidemez. tüm kaçak kriminaller manyaklar yamuklar gider.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...