Patriotlarla 3 tane Rus savaş uçağı düşürüldü

Ukrayna ordusu, ülkenin güneyindeki Herson bölgesinde Rusya'ya ait 3 adet Su-34 tipi savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu. Rusya'dan ise resmi bir açıklama gelmedi. Rus jetlerinin, Patriot füzeleriyle düşürüldüğü ifade edildi.

Patriotlarla 3 tane Rus savaş uçağı düşürüldü
Patriotlarla 3 tane Rus savaş uçağı düşürüldü
GİRİŞ 23.12.2023 10:56 GÜNCELLEME 24.12.2023 09:34
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna arasında Şubat 2022'de başlayan savaş sürüyor. Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, dün Herson bölgesi üzerinde Rusya'ya ait 3 Su-34 savaş uçağının düşürüldüğü belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, uçakları düşüren askerlere teşekkür etti. Zelenskiy, "Her Rus pilot bilmelidir ki her Rus katil bizim yanıtımızla karşılaşacaktır ve hiçbiri adaletten kaçamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Ukraynalı havacılık uzmanı Valeriy Romanenko, Rus savaş uçaklarının düşürülmesinde büyük ihtimalle ABD yapımı Patriot füzelerinin kullanıldığını belirtti. Yine aynı şekilde, en etkili Rus askeri blogu Fighterbomber, ABD tarafından tedarik edilen Patriot savunma sisteminin savaş kayıplarına neden olduğunu kaydetti. 

NOT: HABERDE KULLANILAN GÖRSEL ARŞİVDİR.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 36
  • Yusuf 4 ay önce Şikayet Et
    Olan ukrayna halkına oluyor. Zelenski emperyalistlerin uşağı. Onların verdiği rolü iyi oynuyor. Ukrayna 3 uçak düşürdü diye rusyaya bişey olmaz. Ama bu savaş ukraynaya acı,kan,göz yaşı, fakirleşme olarak kuşkusuz geri dönecektir. Emperyalizm dünyaya zalimliktir. Tabi unutulmasın rusyada bir emperyalist ülkedir. Ayıların tepişmesinden ukrayna halkı eziliyor
    Cevapla
  • Düzceli Çerkez 4 ay önce Şikayet Et
    Ulan şu iki soydaşı birbirine düşüren bize neler yapmaz
    Cevapla
  • Galip 4 ay önce Şikayet Et
    Malasef Zelenski den önce Ukrayna o kadar kötü yönetildi ki rüşvet, hırsızlık, adam kayırma, irtikap, yolsuzluk o kadar artı ki halk Zelenskiye mahkum oldu umut olarak ona oy verdi nato merakı yüzünden ülkesini perişan etti tabii ABD ve AB nin gazına geldi akılsız.
    Cevapla
  • Emekli 4 ay önce Şikayet Et
    Rusya dost gibi görünür ama hiç olmadık zamanda darbeyi vurur. gazete ateşkese uyulması için verilen önergede düşman gördüğü abd ile aynı oyu verdi.hani siz düşmandiniz, hani siz Filistin davasını destekliyordunuz. domuzdan post Rus dan dost olmaz.Abd katilinden zaten hiç bir sey olmaz.
    Cevapla
  • İbrahim 4 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
  • Orkan Haktanır 4 ay önce Şikayet Et
    Zelenski siyonizmin bekçisidir onu ordan indirmek insanlık için lazım gelendir.israile destek.veren ukrayna artık.mazlum.değil.zalimdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı