İran'dan son dakika Rusya duyurusu! Nota verildi: Kabul edilemez!

İran, Rus-Arap İşbirliği Forumu sonrasında İran'ın kontrolünde olan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de egemenlik iddiasında bulunduğu Basra Körfezi'ndeki üç ada hakkında yapılan ortak açıklamaya tepki olarak Rusya'ya nota verdi.

GİRİŞ 24.12.2023 03:57 GÜNCELLEME 24.12.2023 09:54
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Son dakika İran haberleri: İran, Rus-Arap İşbirliği Forumu sonrasında İran'ın kontrolünde olan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de egemenlik iddiasında bulunduğu Basra Körfezi'ndeki üç ada hakkında yapılan ortak açıklamaya tepki olarak Rusya'nın Tahran Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İran'dan son dakika Rusya duyurusu! Nota verildi: Kabul edilemez!

İRAN, RUSYA'YA NOTA VERDİ

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçinin yokluğunda Bakanlığa çağrılan Rus Maslahatgüzara Tahran'ın protesto notası iletildi.

Açıklamada, "Basra Körfezi'ndeki üç adanın İran'a ait olduğu ve bu konuda herhangi bir tarafın iddiasının kabul edilemez olduğu" ifade edildi.

Rus diplomat ise İran'ın itirazlarını en kısa zamanda Moskova'ya ileteceğini belirtti.

İRAN İLE RUSYA ARASINDA BAE GERİLİMİ YAŞANMIŞTI

Fas'ta 20 Aralık'ta düzenlenen 6. Rus-Arap Forumu'nun ardından yayımlanan ortak açıklamada, "BAE'nin, Büyük Tunb, Küçük Tunb ve Ebu Musa adalarıyla ilgili İran ile yaşadığı anlaşmazlığın, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde ve ikili müzakereler yoluyla çözülmesi için tüm barışçıl çabalara destek" vurgusu yapılmıştı.

İran Dışişleri Bakanlığınca 21 Aralık'ta yapılan açıklamada, Tahran'ın söz konusu 3 adadaki "egemenliğinin müzakereye açık olmadığı" ifade edilmişti. Konuyla ilgili dün İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov telefonda görüşmüştü.

İran'dan son dakika Rusya duyurusu! Nota verildi: Kabul edilemez!

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 136
  • Drachen 1 4 ay önce Şikayet Et
    İran , ABD , İsrail ,Fransa , Almanya ,Bea , İngiltere'nin İnsanlığa verdiği acılar ve ölümleri Ne Çin ne Rusya , nede Kuzey Kore vermedi . Dünyamızı mahfeden bu 7 ülkede Irkçılık bitmedikçe Dünyaya huzur yok .
    Cevapla
  • Realist 4 ay önce Şikayet Et
    İran bişey yapamaz diye adalarını mı versin karşı BAE zaten herkesin cirit attığı milli anlamı olmayan mosad uşağı yönetimin ve paranın gücüyle yandaş topluyor bu kadar basit
    Cevapla
  • İlhan ATAMTÚRK 4 ay önce Şikayet Et
    Şeytan iran. Hasan sabbahın müridleri. Mixser bunlar.
    Cevapla
  • ruşen 4 ay önce Şikayet Et
    adaların yerine baktım da. İran ile ne alakaları var. Oralar BAE yada diğer ülkelere ait zaten.
    Cevapla
  • Ahmet TEKİN 4 ay önce Şikayet Et
    Bizim ege adaları haritada nerenin hakkı gibi görünüyor Ruşen kardeş. Haklısın ama BM bir kukla ABD ise alikesen baş koparan olunca dünya böyle bir yer oluyor.
    Cevapla
  • Bilirkisi 4 ay önce Şikayet Et
    Bakilarak olsaydi o isler yunanistan egede adim atamazdi burnumuzun dibindeki adalar seslensen duyulacak kadar neredeyse mesele guc meselesi nereden bakarsan bak
    Cevapla
  • Kara bela 4 ay önce Şikayet Et
    Nasıl baktınız bilmiyorum ama İran'ın hakkı bence
    Cevapla
  • Nigdeli Adnan . 4 ay önce Şikayet Et
    Iran Turkiye Suriye birleşmesse hepisinin isi çok zor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!