ABD: Hint Okyanusu'ndaki tankeri İran vurdu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, Hint Okyanusu'nda dün saldırıya uğrayan tankerin İran’dan fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA) ile vurulduğu ileri sürüldü.

GİRİŞ 24.12.2023 15:30 GÜNCELLEME 24.12.2023 15:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hindistan'ın batı kıyısında seyir halindeki İsrail bağlantılı olduğu ifade edilen Liberya bandıralı bir tanker saldırıya uğramış, saldırıyı ise üstlenen olmamıştı.

Pentagon tarafından bugün yapılan açıklamada, saldırının İran'dan fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirildiği iddia edildi.

Açıklamada, Suudi Arabistan'dan kimyasal taşıyan MV Chem Pluto tankerinin Hindistan kıyılarında 200 deniz mili uzaklıktan (370 km) vurulduğu aktarılırken, saldırının ardından hasar gören tankerin su aldığı ifade edildi.

Saldırının, İran İHA’ları nedeniyle "yüksek tehdit alanı" olarak kabul edilen bir bölgede gerçekleştirildiği vurgulandı. İran tarafından saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

USS Laboon gemisi 4 İHA'yı düşürdü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından dün yapılan açıklamada, "Yemen'deki Husiler tarafından Güney Kızıldeniz'deki uluslararası nakliye yollarına 2 balistik füze fırlatıldığı" kaydedildi. Füzelerin gemiyi etkilemediği belirtilirken, "Bölgeyi devriye gezen USS Laboon savaş gemisinin Husilerin kontrolündeki bölgelerden gelen 4 İHA’yı düşürdüğü" ifade edildi.

Hindistan'ın batı kıyısında seyir halindeki İsrail'le bağlantılı MV Chem Pluto tankerinin dün İHA ile hedef alındığı açıklanmıştı. Suudi Arabistan'dan ham petrol taşıdığı ve Liberya bandıralı olduğu belirtilen tankerde saldırı sonucu yangın çıktığı belirtilmiş, yangının mürettebat arasında can kaybı ve yaralanma olmadan söndürüldüğü ifade edilmişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Kul insan 4 ay önce Şikayet Et
    Amerika İngiltere Fransa İtalya İspanya Hollanda vs ülke gemilerinin ne işi var kızıl Deniz'de orta doğuda.
    Cevapla
  • Baybars 4 ay önce Şikayet Et
    Halen diliniz varmıyor yemen ordusu demeye. İkidebirde abd yi ve israili memnun etmek için husiler diyorsunuz.Bilinki yemen gazze için sünnisiyle şiisiyle tek yumruk ve yemen ordusudur.
    Cevapla
  • Baybars 4 ay önce Şikayet Et
    İran vuracak tabi en doğal en meşru savunma hakkıdır.Bıraksaydıda hindular israilli psikopat teröristlere yardımmı gönderseydi.
    Cevapla
  • Hasan Dede 4 ay önce Şikayet Et
    İranın başindakiler de ABD nin BOB projesine çalısıyorlar.Turkiyeye karşı pkk yi koruyp kolluyorlar. ABD nin düsmani gibi gorunup gizli gizli koltuk temasibyapiyorlar yakin da ırak gibi ABD orayi da işgal ederse şaşmayalım.
    Cevapla
  • Ya Ali 4 ay önce Şikayet Et
    IRAN kimseye benzemez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar