Gazze paylaşımı sonrası başrolün işine son verilmişti, yönetmen 'kabus' deyip istifa etti!

Gazze paylaşımı nedeniyle işine son verilen başrol oyuncusu Melissa Barrera ile gündeme gelen Çığlık-7 adlı filmin yönetmeni Christopher Landon, 'yapımın artık bir kabusa döndüğünü' dile getirerek, görevinden ayrıldığını açıkladı.

GİRİŞ 26.12.2023 07:38 GÜNCELLEME 26.12.2023 09:23
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına yönelik Amerikan ve Avrupa sinemasında tepkilerini ortaya koyan aktör ve aktrislerin karşılaştığı baskılar gündem olmaya devam ediyor.

Başrol oyuncusu Barrera'nın kasım ayında Gazze konusundaki sözlerinin ardından işine son verildiği Çığlık-7 filminin yönetmeni Landon da filmle ilgili görevinden haftalar önce ayrıldığını duyurdu.

Sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı açıklamada Landon, "Çığlık-7'den haftalar önce resmen ayrıldığımı duyurmak için şu an iyi bir zaman. Bu benim için rüya bir işti ancak kabusa döndü. Bu işin parçası olan herkes için kalbim kırık, ancak şimdi yola devam etme zamanı." ifadesini kullandı.

Landon, ayrılmasını doğrudan Gazze konusuna bağlamasa da filmin başrol oyuncusu olarak belirlenen Barrera'nın işine son verilmesiyle ortaya çıkan boşluğun doldurulamadığı bildirildi.

Barrera, kasım ayında Instagram'daki hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan krizi 'toplama kamplarına' benzetmiş ve Batı medyasının sadece İsrail'in bakış açısını yansıttığını ifade etmişti.

Filmin yapımcıları 'antisemitizm' iddiasıyla Barrera'nın işine son vermiş, ertesi gün de filmin bir diğer yıldızı Jenna Ortega filmden ayrıldığını duyurmuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Holywood denen yer öyle bir yerki önce gözümüzü boyayıp arkadan kendi yalanlarını tatli tatlı zerk ediyorlar! Sen ben bunu fark ediyoruz ama gençler direkt olarak aliyor o zehiri!
    Cevapla
  • Bekir Sunnetci 4 ay önce Şikayet Et
    Bu filmi izleyecek olan imanını gözden geçirmeli . Adamlar iki milyondan korktuğu kadar iki milyardan korkmuyorsa problem iman meselesi demek ki
    Cevapla
  • Abdullah 4 ay önce Şikayet Et
    Yahu bu çok kültürlü, bilimde çok ileri, çok zeki olan (!) batı ülkelerinde, Allah için biri çıkıp şunu söyleyebilir mi? Filistin ve İsrail'in birbiri ile savaşmasında Filistin'i desteklemek "antisemitizm" olamaz. Çünkü Araplar da semitik bir ırktır. İbranilerle kuzendir. Semitik diller yazınca Google'a çıkıyor zaten hepsi. O zaman İsrail'i desteklemek de antisemitizm. Her Allah'ım ya!
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 4 ay önce Şikayet Et
    Onlar ; işine geldiği gibi alıyor.....!!!
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Yahudi ırkı bundan binlerce yıl önce yaşadı. Yahudiler soy takibini anneden yaptı. Babadan gelen x geni anneden soy takibini imkansız kılmaktadır. Bugün, günümüzde hiç kimsenin yahudi ırkından olduğunu söyleyemeyiz. Ortalama bir İsrail vatandaşı ile ortalama bir Gazze vatandaşının yahudi ırkından olma olasılığı ikisinde de binde birden azdır. Dolayısı ile antisemitizm de yoktur.
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    mtDNA olgusunu iki bilim insanı Taosheng Huang, Patrick O'Farrel yıktı. soy babadan devam eder. İsrailde neden DNA testlerinin yapmak yasak olduğunu siz araştırın. Hem bilmiyorsunuz hem efeleniyorsunuz. Okursanız, araştırırsanız iyi yaparsınız.
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 4 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler soyunu neden anne üzerinden yapıyor ?? Fatih Çıtlak hoca çok güzel anlatıyor ; dinlersen iyi edersin......
    Cevapla
  • Emel 4 ay önce Şikayet Et
    Bir cocugun soyu anneden belli olur.Sen aksini savunuyorsan bu dediklerini kendin için de sorgular misin?
    Cevapla
  • Ahmet ertan 4 ay önce Şikayet Et
    Esas çığlık çocuklar öldürünce kalplarr ölünce ruhlar ölünce gönüller ölünce kalbler ölünce olur çığlık Avrupa'nın her yerini sarmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!