Suriye’de ABD’ye ait el-Şeddadi üssüne roketli saldırı

İran yanlısı silahlı grupların çatısı altında toplandığı Irak İslami Direnişi, Suriye’de ABD askerlerinin bulunduğu el-Şeddadi üssüne roketli saldırı düzenlendi.

Suriye’de ABD’ye ait el-Şeddadi üssüne roketli saldırı
Suriye’de ABD’ye ait el-Şeddadi üssüne roketli saldırı
GİRİŞ 26.12.2023 22:19 GÜNCELLEME 26.12.2023 22:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Irak ve Suriye’de ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik saldırılar devam ediyor.

"DÜŞMAN KALELERİNİ YOK ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İran yanlısı silahlı grupların çatısı altında toplandığı Irak İslami Direnişi tarafından yapılan açıklamada, Suriye’nin Hasake kentinde ABD askerlerinin bulunduğu el-Şeddadi üssüne roketli saldırı düzenlendiğini duyuruldu. Roketlerin tam hedefine isabet ettiğini belirtilen açıklamada, “Düşman kalelerini yok etmeye devam edeceğiz” denildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara karşılık olarak Irak ve Suriye’de ABD askerlerinin bulunduğu üslere 100’den fazla saldırı düzenlendi.

ABD, DÜN IRAK'TA HAŞDİ ŞABİ GÜÇLERİNİ VURDU

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde dün ABD öncülüğündeki DEAŞ karşı koalisyon güçlerinin bulunduğu üsse bomba yüklü insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıda 1’i ağır olmak üzere 3 ABD askeri yaralanmıştı. Saldırıyı İran destekli Şii Haşdi Şabi güçlerine bağlı Kataib Hizbullah'ı üstlenmiş, ABD Başkanı Joe Biden ABD Savunma Bakanlığı'na misilleme talimatı vermişti.

ABD, saldırıdan saatler sonra Babil kentinde Haşdi Şabi güçlerine ait karargahı bombalamıştı. Irak hükümeti, ABD’nin saldırısını sert dille kınamış, saldırıda 1 kişinin öldüğünü ve 18 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ey İran attığınız roket kimseye zarar vermeyecek şekilde atılıyor değil mi. ABD ile anlaşmanız böyleymiş. siz atacaksınız ve açıklama yapacaksınız. ABD müslümanlara çökecek. fakat attınız roketler hiçbir şekilde ABD malına veya askerine zarar vermeyecek. inkar etsenize. Trump açıklama yapmadı mı
    Cevapla
  • cahit 4 ay önce Şikayet Et
    Nasıl bir saldırıysa tek bir tane ABD askeri ölmüyor yaralanmıyor demek ki haber verip saldırı yapılıyor yantarafa atacağız endişe etmeyin diyerek
    Cevapla
  • esas 4 ay önce Şikayet Et
    ABD üssünde ölen olacak ta ortalığı yıkmıyacak.Kaza olmuş 4 yaralı varmış doğruysa,dikkatli bombalayın uyarısı yapmış abd.Suriye kasabı iran ile ortak alanda Suriye Irak coğrafyasını bölüştükleri gibi Suudu korkutmak için husiler görev icra ederken ellememişlerdi.Şimdi de ABD nin kızıldenize savaş gemisi yığmasına bahanesi oldu.İsraile attıkları taş, ürküttükleri kurbağaya değmez.
    Cevapla
  • Fatih 4 ay önce Şikayet Et
    İran: palavra
    Cevapla
  • emekli 4 ay önce Şikayet Et
    Hep yalan İran ne zaman abd üssünü vurup abd askerini öldürmüş
    Cevapla
  • Dudayev 4 ay önce Şikayet Et
    Trump da bu durumu açık etti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü
Ankara'yı sel aldı! Cadde ve sokaklar göle döndü