Çekya'da üniversite saldırganından kan donduran itiraf

Çekya'daki üniversite saldırganı intihar mektubunda bir bebeğe saldırdığını itiraf etti.

GİRİŞ 28.12.2023 12:37 GÜNCELLEME 28.12.2023 12:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çekya’da bir üniversitede düzenlediği silahlı saldırıda onlarca kişinin ölümüne yol açan David Kozak intihar mektubu yazdı. Mektupta kan donduran itiraflar vardı.

ÜNİVERSİTE SALDIRISI BUZDAĞININ GÖRÜNEN KISMIYDI

Çekya’da ülkeyi sarsan üniversitedeki katliamın ardından saldırganın farklı cinayetler işlediği ortaya çıktı. Polis tarafından yapılan açıklamada, başkent Prag’daki Charles Üniversitesine düzenlediği silahlı saldırıda 14 kişiyi öldüren David Kozak’ın evinde yapılan aramada intihar mektubunun bulunduğu belirtildi.

YENİ DOĞAN BEBEĞE DE ACIMADI

Kozak, mektubunda üniversitedeki saldırıdan 6 gün önce Çekya’nın doğusunda yer alan Klanovice bölgesindeki ormanlık alanda bir baba ve bebeğini silahla vurarak öldürdüğünü itiraf etti.

ONLARCA KİŞİYİ KATLETTİ

Üniversitedeki katliamdan önce babasını da öldüren Kozak’ın 2 kişiyi daha öldürdüğünün ortaya çıkması sonucu cinayetlerinin sayısı 17’ye yükseldi.

Charles Üniversitesinde 21 Aralık’ta düzenlenen saldırı ülke tarihindeki “en kötü toplu silahlı katliam” olarak tarihe geçti. Üniversitenin tarih bölümünde yüksek lisans öğrencisi olan 24 yaşındaki Kozak, 14 kişinin öldüğü, 25 kişinin de yaralandığı saldırının ardından intihar etmişti.

BABASINI ÖLDÜRDÜ VE ...

Polis, Kozak’ın katliamı önceden planladığını açıklarken, saldırganın önce başkentin batısındaki Kladno kasabasında bulunan evinde babasını öldürdüğünü, ardından da üniversitedeki saldırıyı gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    müslüman olsaydı aşırı islamcı ,islamcı terörist falan derlerdi. Hristiyan olunca saldırgan. Aşırı Hiristiyancı demezler
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Adam ölü ele geçti zaten
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    siz de hapishanede bu adama gereken her türlü cezayı vermelisiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'