Son dakika: İran-Hamas arasında kriz! Tahran düzeltme geçti...

İran'dan "Hamas'ın İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı baskını, Kasım Süleymani suikastının intikamlarından biriydi" açıklamasıyla ilgili düzeltme geldi.

GİRİŞ 29.12.2023 07:07 GÜNCELLEME 29.12.2023 09:00
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, ordu sözcüsünün, Hamas'ın "7 Ekim saldırılarının Kasım Süleymani suikastının intikamlarından biri olduğu" yönündeki açıklamasını düzelterek, "Aksa Tufanı operasyonunun tasarımı ve uygulaması Filistinliler tarafından yapılmış ve Filistin dışında herhangi bir karar alınmamıştır." dedi.

İran devlet televizyonuna göre, Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Selami, 25 Aralık'ta Suriye'de İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Devrim Muhafızları Ordusunun üst düzey komutanlarından Razi Musevi için başkent Tahran'da düzenlenen cenaze töreninde konuştu.

Selami, İsrail'in öldürdüğü Musevi'nin, Devrim Muhafızları Ordusunun en deneyimli ve etkili komutanlarından biri olduğunu ifade ederek, "Seyyid Razi'nin intikamı, Siyonist rejimin devrilmesinden başka bir şey olmayacaktır." dedi.

HAMAS'IN TEPKİSİ SONRASI DÜZELTME GEÇTİ

Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif'in, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği "Aksa Tufanı" adı verilen saldırıların Süleymani suikastının intikamlarından biri olduğuna dair iddiasını da düzelten Selami, şunları söyledi:

"Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsünün açıklamasından Aksa Tufanı Operasyonu'nun Hac Kasım'ın intikamı olduğu konuşuldu. Aksa Tufanı bizim Hac Kasım'ın intikamını alma hareketimizden bağımsızdır. Aksa Tufanı operasyonunun tasarımı ve uygulaması Filistinliler tarafından yapılmış ve Filistin dışında herhangi bir karar alınmamıştır."

'İNTİKAM' AÇIKLAMASI

Selami, 2020'de ABD saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamını henüz almadıklarını belirterek, "Bunu zamanı gelince yapacağız. Yaptığımızı dürüstçe beyan ederiz ve korkmayız." dedi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 166
  • Fahri Özcan 3 ay önce Şikayet Et
    İran'la abd,nin ne farkı var ikisi de gittiği her yerde iç savaş çıkarıyor yani ikisinde dirsek teması yapıyor
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bi kerede doğru olun be bu kadar mı düşer insan
    Cevapla
  • mmed 3 ay önce Şikayet Et
    Hamas a helal Pers lere gerekeni yapmışlar
    Cevapla
  • Yakut 3 ay önce Şikayet Et
    Iranlilar tam bir dandanakan kafa.! Hamasla na alakası var? Hamas var olma savaşını yıllardır sürdürüyor.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 ay önce Şikayet Et
    Humeyni İran’a geldiğinde ve ilk Cuma namazında “ön saflarda kara gözlüklü siyah ve MOSSAD ajanları” herkesin malumudur. İran’da da tıpkı ABD gibi kaç İran vardır? BİDEN/ ABD bir taraftan Yemende İran yanlısı HUSİ’leri terör kapsamından çıkartarak Suudileri sıkıştırırken “SUNNİ-Şİİ” savaşını kızıştırmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk