McDonald's Malezya boykot hareketine dava açtı

Reuters haber ajansına göre McDonald's Malezya, İsrail'e karşı boykotları teşvik eden bir harekete, işine zarar verdiği gerekçesiyle dava açtı.

GİRİŞ 30.12.2023 12:35 GÜNCELLEME 30.12.2023 12:54
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Reuters haber ajansına göre McDonald's Malezya, İsrail'e karşı boykotları teşvik eden bir harekete, işine zarar verdiğini söylediği "yanlış ve karalayıcı ifadeler" nedeniyle dava açtı. İddialara göre 6 milyon ringgit (1,31 milyon dolar) tutarında tazminat talep etti.

McDonald's'ın Malezya'daki lisans sahibi olan Gerbang Alaf Restaurants Sdn Bhd (GAR), diğer şirketlerin yanı sıra fast food franchise'ı ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir dizi sosyal medya paylaşımı nedeniyle Boykot, Tecrit, Yaptırımlar (BDS) Malezya hareketine dava açtı.

DAVA DOĞRULANDI

Cuma günü yapılan açıklamada, McDonald's Malezya'nın "haklarını ve çıkarlarını" korumak için BDS Malezya'ya karşı dava açtığı dava doğrulandı.

Buna yanıt olarak BDS Malezya, fast food şirketine iftira atmayı "kategorik olarak reddettiğini" ve konuyu mahkemeye bırakacağını söyledi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 35
  • Ugur 3 ay önce Şikayet Et
    İftira demişler iftira gerçekliği kanıtlanamayana denir İsrail e destek verdiklerini söylediler İsrail'de soykırım yapıyor iftira nerede
    Cevapla
  • Delinin biri 3 ay önce Şikayet Et
    Ey Avrupa sana lânet olsun.bu katliamın temel sorumlu su sensin.Ama herşey senn mutluluğun için olmalıdır diye inanıyorsunuz.
    Cevapla
  • HUKUK 3 ay önce Şikayet Et
    domuz katkı maddesi içeren yiyecek ve içecek ile tüketim maddeleirni almak kullanmak nasıl haramsa ve imtina ediyorsak İSRAİL SİYANİST ÜRÜNÜ VARMI YOK MU DİYE DE DİKKAT ETMEK GEREKİR. İSRAİL E HİZMET EDEN ÜRÜNLERİ ALMAK DA KATLİAMLARA HİANETLEWRE ALET OLMAK DEMEKTİR BU DA HARAMDIR. UYANIN
    Cevapla
  • Onur 3 ay önce Şikayet Et
    Allah belasını versin.
    Cevapla
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudi şirketlerini kovun gitsinler. Bunlar aralıksız bozgunculuk yapıyorlar. Bunlar sadece şirket değil bunlar şirketlerini sivil askeri karargah olarak kullanıyor özellikle ajanları harıl harıl çalışıyor. Her kılığa girerler en çok da acındıra acındıra geldiğimiz oyunları bize büyük darbeler vurdular.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem