Bağdat'ta yılbaşı ağacına "kefenli çocuk maketleri" yerleştirildi

Bağdat'ın merkezine yeni yıl dolayısıyla yerleştirilen dev çam ağacına İsrail'in Gazze'de öldürdüğü 9 bini aşkın çocuğa dikkati çekmek için "kefenli çocuk maketleri" asıldı.

Bağdat'ta yılbaşı ağacına "kefenli çocuk maketleri" yerleştirildi
Bağdat'ta yılbaşı ağacına "kefenli çocuk maketleri" yerleştirildi
GİRİŞ 31.12.2023 16:45 GÜNCELLEME 31.12.2023 16:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bağdat'ın merkezinde yer alan Tahrir Meydanı'ndaki dev yılbaşı ağacına Gazze'de öldürülen çocukları temsilen "kefenli çocuk maketleri" ile Filistin bayrakları yerleştirildi.

Ağacın çevresine ise İsrail saldırıları sonucu yerle bir olan Filistinlilerin evlerini simgeleyen topraklar bırakıldı.

CENNET KUŞLARI YILBAŞI AĞACINDA

Iraklı Riyad Ebu Muhammed, "Bağdat'ta yeni yıl ağacında cennet kuşları olan Filistinli şehit çocukların maketlerini görünce duygulandım." dedi.

Muhammed Casim isimli bir diğer Iraklı da Gazze ve Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, Filistin'de yaşanan acılar nedeniyle yeni yıl kutlaması yapmayacaklarını söyledi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarında 21 bin 822 Filistinliyi öldürdü. Öldürülenlerden en az 9 bini çocuk.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Ayazagalı 3 ay önce Şikayet Et
    Ben umudu kestim. Vatanımıza evimize sahip çıkalım çünkü bu ateş eninde sonunda bize dayanacak. ALLAH yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Yeni yıl ağacı diye bir şey yoktur. Bunu sadece islam ülkeleri icat ediyorlar, Hıristiyanlık Noel bayramını kutlamak için. Hıristiyanlığın Noel ağacı vardır ve onu süslerler ve bu onların dinî bir inancıdır.
    Cevapla
  • Serhat 3 ay önce Şikayet Et
    Bu ve buna benzer eylemler ile bize yabanci olan yada uygun olmayan ne varsa hayatimiza sokuluyor. Noel agacina bu sene kefen asanlar önümüzdeki sene süs asarlar ve biz bunu hmmm. diyerek gecistiririz ama tepki göstermeden gecistiririz. Ve daha sonraki senenin agaci gecen seneninkinden daha güzel süslenmis diye yorumlar yapariz. ;)
    Cevapla
  • Nagihan 3 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum size
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Islam ulkeri utansiz sozde muslaniz bizler ozde degil sozde muslunaz hic bir musluman devlet israile meydan ojuyuyamiyor orduya talimat verip savas icin hazirlanin diyemiyor hepsi korkak Allah bunun hesabini sorcak asil suclu musluman olan ulkeler israil seytanligini yapihor ya muslumanlar ne yapiyor sadece izliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...