Bağdat'ta yılbaşı ağacına "kefenli çocuk maketleri" yerleştirildi
Bağdat'ın merkezine yeni yıl dolayısıyla yerleştirilen dev çam ağacına İsrail'in Gazze'de öldürdüğü 9 bini aşkın çocuğa dikkati çekmek için "kefenli çocuk maketleri" asıldı.
Bağdat'ın merkezinde yer alan Tahrir Meydanı'ndaki dev yılbaşı ağacına Gazze'de öldürülen çocukları temsilen "kefenli çocuk maketleri" ile Filistin bayrakları yerleştirildi.
Ağacın çevresine ise İsrail saldırıları sonucu yerle bir olan Filistinlilerin evlerini simgeleyen topraklar bırakıldı.

CENNET KUŞLARI YILBAŞI AĞACINDA
Iraklı Riyad Ebu Muhammed, "Bağdat'ta yeni yıl ağacında cennet kuşları olan Filistinli şehit çocukların maketlerini görünce duygulandım." dedi.
Muhammed Casim isimli bir diğer Iraklı da Gazze ve Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, Filistin'de yaşanan acılar nedeniyle yeni yıl kutlaması yapmayacaklarını söyledi.
İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarında 21 bin 822 Filistinliyi öldürdü. Öldürülenlerden en az 9 bini çocuk.
-
Ayazagalı 2 yıl önce Şikayet EtBen umudu kestim. Vatanımıza evimize sahip çıkalım çünkü bu ateş eninde sonunda bize dayanacak. ALLAH yardımcımız olsunBeğen Toplam 15 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet EtYeni yıl ağacı diye bir şey yoktur. Bunu sadece islam ülkeleri icat ediyorlar, Hıristiyanlık Noel bayramını kutlamak için. Hıristiyanlığın Noel ağacı vardır ve onu süslerler ve bu onların dinî bir inancıdır.Beğen Toplam 17 beğeni
-
Serhat 2 yıl önce Şikayet EtBu ve buna benzer eylemler ile bize yabanci olan yada uygun olmayan ne varsa hayatimiza sokuluyor. Noel agacina bu sene kefen asanlar önümüzdeki sene süs asarlar ve biz bunu hmmm. diyerek gecistiririz ama tepki göstermeden gecistiririz. Ve daha sonraki senenin agaci gecen seneninkinden daha güzel süslenmis diye yorumlar yapariz. ;)Beğen
-
Nagihan 2 yıl önce Şikayet EtKesinlikle katılıyorum sizeBeğen Toplam 4 beğeni