İsrail'de sıcak gelişmeler! Dışişleri Bakanı değişti! Flaş seçim kararı!

İsrail’de Enerji Bakanlığı görevine atanan Eli Cohen'in yerine Dışişleri Bakanı olarak Israel Katz getirildi. İsrail’de "savaş nedeniyle" yapılmayan yerel seçimler, ikinci kez ertelenerek 27 Şubat'ta bırakıldı.

GİRİŞ 31.12.2023 19:25 GÜNCELLEME 31.12.2023 19:56
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

İsrail hükümeti kabinede değişikliğe gitti. İsrail’de Enerji Bakanlığı görevine getirilecek Eli Cohen yerine yeni dışişleri bakanını atadı.

Savaş kabinesinde görev almaya devam edecek Cohen’den boşalan koltuğa Israel Katz getirildi. Cohen, mevcut hükümetin iktidarda kalması halinde 2026 yılında dışişleri bakanı olarak görev alabilecek.



YEREL SEÇİMLER BİR KEZ DAHA ERTELENDİ

İsrail’de "savaş nedeniyle" yapılmayan yerel seçimler, ikinci kez ertelenerek 27 Şubat'ta bırakıldı.

İsrail’in Gazze’ye saldırmasının ardından 31 Ekim’de yapılması gereken yerel seçimler, 30 Ocak’a ertelenmişti. İsrail basınına göre hükümet, seçimlerin ocak sonunda yapılabilmesi için koşulların uygun olup olmadığı yönünde ordudan görüş istedi.

İsrail ordusu, yerel seçimde aday olan yüzlerce kişinin halihazırda yedek asker olarak görev yaptığını ve seçimler nedeniyle bu kişilere izin verilmesinin mümkün olmadığını hükümete iletti.

Bunun üzerine İsrail kabinesi, bir kez daha yerel seçimleri erteleyerek, 27 Şubat'ta yapılmasına karar verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • Hoca 4 ay önce Şikayet Et
    Görüldüki bunların teknolojisi yerin altından giden tünelleri bulamıyor.Neden bu tünellerle israil şehirlerinin altına girilmiyor.Bunların hava kuvvetlerini bulun patlatın işleri biter.Hava kuvvetleriyle vuruyor başka bir hikayesi yok.
    Cevapla
  • Alim 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH NURUNU tamamlayacaktır
    Cevapla
  • Dede 4 ay önce Şikayet Et
    Ben bu zalimler yönetiminin yine insanlıktan nasiplerinolan israil halkının içindeki barış yanlısı insanlar tarafından yıkılacağına inanıyorum.Huzur herkese lazım barış herkese lazım.İsrail halkı barış için devrim yapmalı.
    Cevapla
  • İzmirli 4 ay önce Şikayet Et
    Rabbim tuzak kuranların en hayırlısıdır. Amenna ve Sadekna.
    Cevapla
  • Alim 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Danimarka Kralı, elinde Filistin bayrağıyla protestolara eşlik etti
Ali Koç adaylık için son kararını açıkladı!