İsrailli siyasetçiden "Lübnan'ın güneyini işgal etme" çağrısı

Muhalefetteki İsrail Evimiz Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyinden “saldırdığını” savunarak bölgenin İsrail tarafından işgal edilmesi çağrısında bulundu.

GİRİŞ 01.01.2024 22:07 GÜNCELLEME 02.01.2024 11:02
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İsrail Meclisinde (Knesset) partisinin haftalık toplantısında konuşan Liberman, İsrail'in kuzeyinin Lübnan'dan gelen “saldırılardan etkilendiğini” belirterek, Lübnan'ın bunu "toprakla ödemesi" gerektiğini iddia etti.

Liberman, İsrail güçlerinin Lübnan'ın güney kesimini "kapatmasını" önererek, Hizbullah'ı kuzeye doğru "püskürtmesi gerektiğini" söyledi.

"50 YIL SÜRSE BİLE YAPILMALI"

Bu sürecin "50 yıl sürse dahi yapılmasını" isteyen Liberman, "(Lübnan'daki) Litani Nehri ve İsrail arasındaki bölge tamamen İsrail ordusunun kontrolü altında olmalı." ifadesini kullandı.

Liberman, "Toprağımıza katmayacağız, yerleşim inşa etmeyeceğiz, ancak Beyrut'taki hükümet kendi egemenliğini nasıl uygulaması gerektiğini anladığında topraktan çekileceğiz." yorumunda bulundu.

İsrail ile 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda, 137 Hizbullah mensubu yaşamını yitirirken, çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 47
  • Zavallı Müslüman 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ancak havadan acımasızca bomba atarak bir şeyler yaparlar..Mesele bunlarrın hava gücünü kırmak..Onu yaparsak tamamen ortadan kalkarlar..Ayrıca bunları korkaklıkla suçluyanlar şunu iyi bilsin..Çok iyi ve sağlam bir birliktelik içindeler ve ticaret ve para onların eline.Hal böyle olunca vahşi köpekleri durdurmak kolay değil..Öyle böyle savaşıyorlar..Biz müslümanlar ise zavallı durum
    Cevapla
  • NİYAZİ 3 ay önce Şikayet Et
    yahudiler gebereceksiniz.
    Cevapla
  • NİYAZİ 3 ay önce Şikayet Et
    yahudiler gebereceksiniz.
    Cevapla
  • NİYAZİ 3 ay önce Şikayet Et
    yahudiler gebereceksiniz.
    Cevapla
  • simko 3 ay önce Şikayet Et
    insan görünümlü iblisler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!