ABD’de cami önünde silahlı saldırı! İmam hayatını kaybetti

ABD’nin New Jersey eyaletinde bir imam, cami önünde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

GİRİŞ 04.01.2024 00:49 GÜNCELLEME 04.01.2024 00:49
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

ABD’nin New Jersey eyaletinde yer alan Newark kentinde sabah saatlerinde bir imam, cami önünde silahlı saldırıya uğradı.

POLİSTEN İLK AÇIKLAMA

Polis tarafından yapılan açıklamada, silahlı saldırının yerel saatle 06.00 sıralarında Masjid Muhammad-Newark Camii dışında düzenlendiği aktarılarak, imamın saldırıda ağır şekilde yaralandığı belirtildi.

NEW JERSEY VALİSİ: "DUALARIM İMAM HASAN ŞERİF İLE BİRLİKTE"

New Jersey Valisi Phil Murphy, saldırıya uğrayan imamın Hasan Şerif olduğunu açıklayarak, "Dualarım İmam Hasan Şerif ile birlikte" dedi.

Murphy, saldırıyı kim veya kimler tarafından hangi motivasyonla düzenlendiğinin henüz belirlenemediğini ifade ederek, saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği aktardı. Saldırının Müslümanların kendilerine karşı nefret suçlarının ve şiddet olaylarının artmasından endişe duyduğu bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çeken Murphy, “Müslüman toplumunu ve tüm inançlardan insanları, özellikle ibadethanelerimizin içinde veya yakınında tüm sakinlerimizi güvende tutmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımız konusunda temin etmek istiyorum” dedi.

NEFRET SUÇU MU?

New Jersey Başsavcısı Matthew Platkin, "Bu soruşturma devam ediyor, ancak şu anda suçun nefret suçu olduğunu gösteren herhangi bir bilgiye sahip değiliz" dedi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin New Jersey Sözcüsü Dina Sayedahmed yaptığı açıklamada, "Bu olaydan derin endişe duyuyoruz ve imamın bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz. Bu olaydan bağımsız olarak her zaman olduğu gibi, tüm camilere kapılarını açık tutmalarını, ancak özellikle son zamanlarda artan Müslüman karşıtı olaylar göz önüne alındığında temkinli olmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 27
  • ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    az kaldı amerikayı bir iç savaş bekliyor. zaten herkeste silah var. onlara zaten silahı da biz satıyoruz artık.. Eski wild west günlerinin daha kötüsünü yaşayacak. müslüman-hristiyan farketmiyor. ekonomi bir bozulsun başlayacak kavgalar. Aklı olan amerika hayalleri kurmaz..
    Cevapla
  • Misafirrr 3 ay önce Şikayet Et
    Katil sürüleri cehennem köpekleri yine kudurdular
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Amerika terör devletidir
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    amerikada ki müslümanlar da yarın bir papaz öldürürse ne olucak,
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    müslümanın kafası çok çalışmaz israillilere süikast düzenlemekten acizler
    Cevapla
  • Ali Kent 3 ay önce Şikayet Et
    İslam suikast dini değil, ahmak ahmak yorum yapma.Biz ermenimiyiz, siyonistmiyiz?Ahirette hesabı var.Muslumanların kafası çalışmazda senin mi çalışır?
    Cevapla
  • ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Müslüman terörist değildir, masumları öldürmez. Suikastleri ise ya gizli örgütler ya devletler yapar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar