Kayıtlara geçti! Kosta Rika'da cinayet rekoru kırıldı

Orta Amerika ülkesi Kosta Rika'da, 2023'te ülke genelinde 907 kişinin öldürülmesi, ülkede bir yılda işlenmiş en yüksek cinayet sayısı olarak kayıtlara geçti.

GİRİŞ 04.01.2024 06:47 GÜNCELLEME 04.01.2024 09:46
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kosta Rika Adli Soruşturma Örgütü'nün (OIJ) raporuna göre, ordusu olmayan ülkede, çeteler arası çatışmalar nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Raporda, 907 kişinin öldürüldüğü 2023'ün ülke tarihinde ulaşılmış en ölümcül yıl olduğu bildirildi.

Kosta Rika'da 2022'de 654 kişi öldürülürken, bu yıl 900'lü rakamlara ulaşılması ülkede endişelere yol açtı.

Nüfusu 5 milyonu aşan ülkede, güvenlik önlemleri yeniden masaya yatırılırken özellikle Orta Amerika'nın en güvenli ülkesi imajı ise korunmaya çalışılıyor.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Erhan 3 ay önce Şikayet Et
    xyz isimli vatandaş; nüfusa göre bizim oranımız düşük... sen nasıl hesap yapıyorsun akıl uçmuş
    Cevapla
  • Osmanli 3 ay önce Şikayet Et
    Guney amerikada en fazla cinayet venezuelladadir 2.kolombiya 3.ise brezilyadir en guvenli ulke ise şili dir
    Cevapla
  • Ay yıldız 1453 3 ay önce Şikayet Et
    Asıl cinayet rekoru Gazze'de kırdı siyonist terörist israil, 2-3 ayın içerisinde kombinin üzerinde bebek ve çocukları katletti 10 binlerin üzerinde masum insanları sivilleri katletti Hitler bile bunların yanında vızıltı kalır yeryüzünde siyonist israil ve paganist küreselci çete kadar cani canavar bir varlık yeryüzünde yoktur YÜCE ALLAH'IN laneti azabı gazabı her daim üzerlerinde olsun.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    israil in katliamını unutmuşsunuz
    Cevapla
  • Xyz 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede 2021 yılı 1500 cinayet 2022 de 800 cinayet sadece 2023 yılında 315 kadın cinayeti 248 süpheli kadın ölümü toplam 563 kadın. Toplam cinayet ve şüpheli ölüm 1500 yüzü geçmiş. Tek lehimize olan kostarikanın nufusu az. Nufusa göre oran düşük.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi