Rusya S-300 ile vurdu: Çok sayıda ölü var!

Ukrayna, Rusya’nın Donetsk bölgesine yaptığı saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 07.01.2024 06:52 GÜNCELLEME 07.01.2024 09:34
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın bu akşam Donetsk bölgesindeki Pokrovsk ilçesine düzenlediği füze saldırısı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 10'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yoğun füze saldırısının ardından arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, Pokrovsk'ta saldırı sonucunda 2 evin yıkıldığı, enkazdan bir kişinin sağ çıkarıldığı belirtilerek, enkaz altında 2'si çocuk 6 kişinin daha olabileceği aktarıldı.

Rivne köyünde, 3'ü çocuk, 6 kişinin yaşadığı bir evin tamamen yok edildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, olay yerinde arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

S-300 KULLANDILAR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Pokrovsk'a düzenlenen saldırıyı değerlendirdi.

Rus ordusunun, Pokrovsk'a saldırısında S-300 füzelerini kullandığını aktaran Zelenskiy, saldırıda hayatı kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Zelenskiy, "Rusya, bu saldırıların hiçbirinin terör devleti için cevapsız kalmayacağını hissetmeli. Bunu gücümüzle, savunmamızla ve siyasi kabiliyetlerimizle sağlamalıyız" değerlendirmesini yaptı.

RUSYA: NEPTÜN FÜZELERİNİ ENGELLEDİK

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Karadeniz üzerinde Neptün gemisavar füzeleriyle saldırı girişiminin engellendiğini bildirdi.

Bakanlıktan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Moskova saatiyle 17.00 civarında Kiev rejiminin, Rusya Federasyonu topraklarındaki hedeflere Neptün gemisavar füzeleri kullanarak terör saldırısı düzenleme girişimleri durduruldu.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Rus hava savunma sistemlerinin Karadeniz'in kuzeybatı kesiminde 6 Ukrayna füzesini tespit ederek imha ettiği kaydedildi.

Bakanlık, dün de Karadeniz’in kuzeybatısında Ukrayna'nın Neptün füzesiyle saldırı girişiminde bulunduğunu duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • nnnnn 3 ay önce Şikayet Et
    Zelensk i israili destekliyor bizin talibancılarla faşistler de Ukrayna'yı destekliyor gerçi normal gemilerle her gün katil israile malzeme taşınıyor
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Sen rahat durmadın Zelensky. Amerika'nın emperyal çıkarları uğruna hem ülkeni, hem de halkını mahvettin. Senin hakkın idamdır, Yahudi bozuntusu.
    Cevapla
  • Zeytin 3 ay önce Şikayet Et
    Vay be ! İki şeytanın gizli savaşında açıktan göz göre göre çocuklar ölüyor. Ne vahimdir ki bu durum normallesiyor.
    Cevapla
  • KILIÇ BEY 3 ay önce Şikayet Et
    Vurdugun gol olsun putin
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Hadi rusya bir günde 500 kişi öldür görelim ab abd tepki verecekmi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!