Ömür boyu yasaklanmıştı! Pakistan'da Şerif hakkında yeni karar

Pakistan Yüksek Mahkemesi, 2017’de görevden alınan ve hakkında ömür boyu seçim yasağı getirilen Navaz Şerif’in seçim yasağını kaldırdı.

Ömür boyu yasaklanmıştı! Pakistan'da Şerif hakkında yeni karar
Ömür boyu yasaklanmıştı! Pakistan'da Şerif hakkında yeni karar
GİRİŞ 08.01.2024 22:58 GÜNCELLEME 08.01.2024 22:58
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Panama Belgeleri nedeniyle yapılan yolsuzluk suçlamaları gerekçe gösterilerek 2017’de Pakistan Yüksek Mahkemesi tarafından görevden alınan Pakistan’ın eski Başbakanı 74 yaşındaki Navaz Şerif’in ömür boyu olan seçim yasağı kaldırıldı.

ÖMÜR BOYU YASAĞI KALDIRILDI

Pakistan Yüksek Mahkemesi’nin 7 yargıçtan oluşan heyeti, cezai hüküm giymiş kişilerin ömür boyu seçimlere katılmasını engelleyen yasağın kaldırılmasını 1’e karşı 6 oyla kabul etti. Anayasanın belirli hükümleri uyarınca hüküm giyen siyasetçilere ömür boyu seçimlerden men cezası veren 2018 tarihli bir önceki karar Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilmiş oldu.

Baş Yargıç Qazi Faez Isa yaptığı açıklamada, ömür boyu seçim yasaklarının vatandaşların seçimlere katılma ve kendi seçtikleri bir adaya oy verme temel hakkını kısıtladığını belirtti.

Navaz’ın partisi Pakistan Müslüman Birliği-Navaz (PML-N) ülkede 8 Şubat’ta yapılması planlanan genel seçimleri kazanmaya aday gösterilirken, karar Navaz’ın dördüncü kez başbakanlığa aday olmasının önünü açtı. Hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde 10 ay cezaevinde kalan Navaz Şerif, 2019 yılının kasım ayında sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılmasının ardından İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitmişti. Şerif, 4 yıl sonra 2023’te ülkesine geri dönmüştü.

İMRAN KHAN'IN KARARIYLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMEDİ

Hakkındaki yolsuzluk davası çerçevesinde 5 Ağustos'tan bu yana hapiste olan Imran Khan ise, devlet hediyelerini satma ve mal varlığını gizleme suçlamalarını içeren Toshakhana davasında suçlu bulunmuş ve 3 yıl hapse mahkum edilmişti. Hakkında 5 yıl seçim yasağı bulunan Khan, ömür boyu seçim yasağına çarptırılmadığı için söz konusu karardan yararlanamazken, şubattaki seçimde aday olamayacak.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Cesur ADAM 3 ay önce Şikayet Et
    Bu yüzden HAKİM VE SAVCILARIN Dini bütün insanlardan olması çok önemli. çoçuklarınızı hakim savcı yapın bu duruma düşmeyelim
    Cevapla
  • vatansever 3 ay önce Şikayet Et
    mahalesef bizdeki daha önce vesayet rejimi, pakistanda devam ediyor. ingiliz müdahalesi yüzündem Imran Khan kardeşimize zulm ediyorlar.
    Cevapla
  • hhüseyin 3 ay önce Şikayet Et
    Aynı bizim Türkiye. İşlerine sekte koyanı dış güçler hemen açık ediyor. Çözüm: Güçlü ülke olmak zorundayız ve bunun için de değerlerimize BİRAZ kıymet veren yöneticilerimizi el üstünde tutmalıyız. Onlarla hemen cedelleşmeye girişmemeliyiz.
    Cevapla
  • Alparslan 3 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar dünyada birbirine düşman küffar sadece bizim bu durumumuzdan yararlanıyor biz bunu görüp neden bir olamıyoruz RAHMET PEYGAMBERİM(S.A.S) MÜSLÜMAN MÜSLÜMAN IN KARDEŞİDİR DEMEDİMİ BİZE BİZLERE NE OLUYOR DA CAHİLİYE DEVRİNDE Kİ GİBİ BİRBİRİMİZİ ÖLDÜRÜYORUZ BİZLERE AZAP YAKINDIR ALLAH VE RESULÜ NE İTAAT EDELİM Kİ ALLAH İZNİ İLE KURTULUŞA ERENLERDEN OLMAYI YÜCE ALLAH TAN NİYAZ EDLM
    Cevapla
  • ADEM 3 ay önce Şikayet Et
    Mısırın, Türkiyenin, Pakistanın anayasası belki müslümanlar fakat kafire hizmet ediyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!