Sierra Leone'de 27 asker 'vatana ihanet'le yargılanıyor

Sierra Leone askeri mahkemesi, 26 Kasım 2023'teki darbe girişiminde ilişkin 27 askere "vatana ihanet" suçlamasında bulundu.

Sierra Leone'de 27 asker 'vatana ihanet'le yargılanıyor
Sierra Leone'de 27 asker 'vatana ihanet'le yargılanıyor
GİRİŞ 09.01.2024 09:31 GÜNCELLEME 09.01.2024 09:31

Ulusal basındaki haberlere göre, darbe girişimine ilişkin soruşturmalar ve yargılanma sürecine yeniden başlandı.

Soruşturmalar kapsamında askeri mahkeme, aralarında bir yarbayın da bulunduğu 27 askere "vatana ihanet" suçlamasında bulundu.

- SIERRA LEONE'DEKİ DARBE GİRİŞİMİ

Bir grup tarafından 26 Kasım 2023'te Freetown'da bulunan Wilberforce kışlasındaki silah deposuna, ardından bölgedeki hapishaneye saldırı düzenlenmişti.

Hapishanedeki saldırıda 2 bin 200 mahkum firar etmiş, olaylar nedeniyle ülke genelinde kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Askeri Sözcü İssa Bangura, Wilberforce kışlasına yönelik saldırıda, aralarında 13 asker ve bir polisin olduğu 19 kişinin yaşamını yitirdiğini, 8 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Sierra Leone Enformasyon ve Yurttaşlık Eğitim Bakanı Chernor A. Bah, kışla ile hapishaneye düzenlenen saldırıların "darbe girişimi" olduğunu açıklamıştı. Darbe girişimine ilişkin aralarında askerler ve polislerin bulunduğu 57 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden aralarında eski Cumhurbaşkanı Ernest Bai Koroma'nın korumasının da bulunduğu 12 kişiye "vatana ihanet" suçlamasında bulunulmuştu.

Saldırıların ardından ifadeye çağrılan eski Cumhurbaşkanı Koroma da daha sonra "vatana ihanet" ile suçlanmıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt